Συνεχίζουν έως την Παρασκευή, οπότε θα συνεδριάσουν εκ νέου, οι φαρμακοποιοί της Αθήνας και του Πειραιά, την αναστολή της πίστωσης στους ασφαλισμένους όλων των ταμείων.Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος απείλησε πάντως ότι θα προχωρήσει σε κατάργηση των συμφωνιών των ασφαλιστικών ταμείων με τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους και στην κατάρτιση μεμονωμένων συμβάσεων με φαρμακεία, στην περίπτωση που οι φαρμακοποιοί συνεχίσουν την κινητοποίησή τους.

Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε ως «συνδικαλιστική ενέργεια έξω από τα όρια της δεοντολογίας» την απόφαση των Φαρμακευτικών Συλλόγων που υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να καταβάλουν το σύνολο της φαρμακευτικής δαπάνης. Πρόσθεσε ακόμη ότι το θέμα των οφειλών στα φαρμακεία ρυθμίστηκε, καθώς την περασμένη Πέμπτη πληρώθηκαν οι οφειλές του ΟΠΑΔ και του ΙΚΑ, ενώ στις 22 Ιανουαρίου θα καταβληθούν και οι οφειλές του ΟΓΑ και μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο θα τακτοποιηθούν όλες οι υποχρεώσεις των ασφαλιστικών ταμείων.

Στο μεταξύ, οι γιατροί συνεχίζουν και σήμερα Τρίτη τις κινητοποιήσεις τους. Οι γιατροί του ΙΚΑ πραγματοποιούν επαναλαμβανόμενες πανελλαδικές 24ωρες απεργίες έως και την Παρασκευή, ζητώντας την κατοχύρωση εργασιακών, ασφαλιστικών και μισθολογικών προβλέψεων των γιατρών στον ΕΟΠΥΥ.

Οι ιδιώτες γιατροί, με απόφαση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, θα απέχουν από τα ιατρεία τους μέχρι και σήμερα Τρίτη, ενώ και οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν την αποχή από τα εξωτερικά ιατρεία, ζητώντας «πάγωμα» των περικοπών στο ειδικό ιατρικό μισθολόγιο.

Πηγή: skai.gr