Πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις άρχισαν τα γνωστά βλακώδη γκάλοπ συνεπικουρούμενα από πολιτικά ρεπορτάζ για το υπουργικό συμβούλιο. Λες και θα αλλάξει κάτι.

Ας αφήσουν ήσυχο τον Παπαδήμο να δουλέψει,έχει μπροστά του πολύ δρόμο. Είναι προφανές ότι όλα τα πολιτικά παπαγαλάκια αργά ή γρήγορα θα αντιδράσουν.

Έφτασαν την χώρα εκεί που την έφθασαν και τώρα πάνε να ζητήσουν τα ρέστα εμμέσως για το πώς λειτουργεί η κυβέρνηση Παπαδήμου.

Σίγουρα δεν είναι και η πιο ομοιογενής, όμως αποτελεί μια βάση διαχείρισης κρίσης και ως τέτοια την αντιλαμβανόμαστε. Τα ρεπορταζάκια δεν προσέφεραν τίποτε σε μια χώρα που βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Επιτέλους ακούσαμε από τον Ρέππα για απολύσεις στο δημόσιο-πότε άλλοτε θα τολμούσε να το ξεστομίσει;

Κατά τα άλλα το περιβάλλον θα έχει σκάκι με πολλά ροκέ καθώς όλα δείχνουν για μια ακόμα φορά ότι το μαγικό νούμερο Σαμαρά-Καραζαφέρη είναι στις 160 έδρες. Θα στοχεύσει ο Αντώνης την μετά το PSI εποχή για να αναλάβει, ώστε να έχει μπει και ρευστότητα στο οικονομικό σύστημα ή θα επιδιώξει τότε ευρύτερες συμμαχίες για να αντιπαρέλθει πιθανές αντιδράσεις. Το πολιτικό ρεπορτάζ λέει το πρώτο.

Οπως και να χει πάντως από ένα σημείο και πέρα η οικονομία χρειάζεται πολιτική κάλυψη και αποφάσεις. Το πώς θα γίνει αυτό μένει να το δούμε.

Η επόμενη μέρα έρχεται και όπως είπε ο Παπαδήμος χθες το βράδυ η προσπάθεια είναι εθνική και δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο.

Πηγή:capital.gr