Εξάγουμε φωτοβολταϊκά! HelioSphera. Η πρώτη και πιο αξιόπιστη εταιρεία της Ευρώπης στα υψηλής απόδοσης φωτοβολταϊκά πλαίσια λεπτών υμενίων με τεχνολογία μικροκρυσταλλικού πυριτίου (Micromorph) είναι στην Τρίπολη!

Ιδρύθηκε πριν από 2 έτη και έχει ήδη φθάσει τα υψηλότερα επίπεδα ποιότητας παγκοσμίως…

Χρησιμοποιεί τεχνολογία αποδεδειγμένης αξίας (την ελβετική Oerlikon) και εφαρμόζει πρότυπα παραγωγής παγκόσμιου κύρους καθώς επίσης, τα προϊόντα της διακρίνονται στην αγορά για την αποτελεσματικότητα τους σε πολυάριθμες εφαρμογές, την κορυφαία διάρκεια ζωής τους και τη μέγιστη ενεργειακή απόδοση τους ακόμη και σε συνθήκες χαμηλής ηλιοφάνειας ή μερικής σκίασης καθώς επίσης και σε υψηλές θερμοκρασίες!

Το εργοστάσιο εδράζεται στην Τρίπολη (Νομός Αρκαδίας, Πελοπόννησος), καλύπτει 27.000 τ.μ. και είναι δυναμικότητας 60 MW. Θεωρείται ως ένα από τα από τα πιο σύγχρονα εργοστάσια thin-film Φωτοβολταϊκών πλαισίων στην Ευρώπη και εξασφαλίζει τα υψηλότερα πρότυπα παραγωγής παγκοσμίως. Το πλήρες αυτοματοποιημένο Clean room -ο «καθαρός χώρος» για την υψηλή ποιότητα παραγωγής- είναι ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα και ένας από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη, 1.500τ.μ.

Και αυτά, σε μόλις 2 χρόνια λειτουργίας (ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο 2009)!

H συνολική επένδυση είναι της τάξεως των 200 εκ. €, ενισχύθηκε από το Κράτος μέσω επιδότησης από τον Αναπτυξιακό Nόμο (σχεδόν 30 εκ. €), ως εκ τούτου αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις υψηλής τεχνολογίας στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

Η ποιότητα;

Η εταιρία διαθέτει τις πιο επικαιροποιημένες πιστοποιήσεις της TUV Rheinland για την ποιότητα της αλλά και την πιστοποίηση MCS (Microgenerators Certification Scheme) που της επιτρέπει να διαθέτει τα προϊόντα της στην Βρετανική αγορά!

Η Εταιρική κοινωνική ευθύνη;

Η διαδικασία παραγωγής της εταιρίας είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον καθώς δεν γίνεται χρήση επικίνδυνων για το περιβάλλον και την ανθρώπινη υγεία τοξικών ουσιών!

Ο Στόχος της εταιρίας;

Να προωθήσει την καινοτομία και την επιχειρηματική αριστεία της ώστε να παρέχουν στον καταναλωτή καλαίσθητες και εύκολα προσβάσιμες λύσεις παραγωγής ηλιακού ηλεκτρισμού, θέτοντας διαρκώς υψηλά πρότυπα ικανοποίησης των πελατών μέσα από κοινωνικά υπεύθυνες και επιχειρηματικά ηθικές πρακτικές.

www.heliosphera.com

Πηγή: goodnews.gr