Τραγελαφικές και επικίνδυνες καταστάσεις! 
Την αντικατάσταση και των τεσσάρων αρχηγών των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων εισηγήθηκε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που ολοκληρώθηκε το απόγευμα.
Σύμφωνα με την εισήγηση του κ. Μπεγλίτη, αρχηγός του ΓΕΕΘΑ αναλαμβάνει ο αντιστράτηγος Μιχάλης Κωσταράκος, διοικητής μέχρι τώρα του 3ου Σώματος Στρατού. 

Αρχηγός ΓΕΣ αναλαμβάνει ο αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Ζαζιάς, διοικητής του 4ου Σώματος Στρατού.

Αρχηγός ΓΕΑ αναλαμβάνει ο αντιπτέραρχος Αντώνης Τσαντιράκης, μέχρι τώρα αρχηγός της Τακτικής Αεροπορίας.

Αρχηγός ΓΕΝ αναλαμβάνει ο υποναύαρχος Κοσμάς Χρηστίδης, μέχρι τώρα αρχιεπιστολέας της Διοίκησης Διοικητικής Μερίμνης του Πολεμικού Ναυτικού.

Οι τέσσερις Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων που αποστρατεύτηκαν, είναι οι εξής: ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, ΓΕΑ αντιπτέραρχος Βασίλειος Κλόκοζας και ΓΕΝ Δημήτριος Ελευσινιώτης, οι οποίοι κρίθηκαν ότι τερμάτισαν ευδοκίμως τη σταδιοδρομία τους.

Στο Πολεμικό Ναυτικό η τομή είναι βαθιά καθώς αναμένεται να αποστρατευθούν τουλάχιστον έξι ανώτατοι αξιωματικοί.

Έντονη η αντίδραση της ΝΔ πρίν καν ανακοινωθούν τα αποτελέσματα του ΚΥΣΕΑ

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της ΝΔ, βουλευτής Δράμας, κ. Μαργαρίτης Τζίμας, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Την ώρα που καταρρέει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προχωρά σε κρίσεις με αλλαγή της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και μάλιστα εντός της ημέρας.

Κύριε υπουργέ Εθνικής Άμυνας, μην τολμήσετε να προχωρήσετε σε αυτήν την αντιδημοκρατική ενέργεια.

Δηλώνουμε ότι δεν θα αναγνωρίσουμε μια τέτοια απόφαση που στρέφεται εναντίον του Εθνικού Συμφέροντος.

Τι προσπαθείτε να αποδείξετε;

Δεν έχετε αντιληφθεί πως τις τελευταίες ώρες δεν υπάρχει κυβέρνηση στη χώρα;

Μια κυβέρνηση που την εγκαταλείπουν ένας ένας και οι βουλευτές της;»

Το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας

Πηγές του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τόνιζαν οτι η κυβέρνηση ειναι παρουσα και έχει συνέχεια και οι πράξεις της δεν ειναι υπό αίρεση.

Όσον αφορα το χρόνο σύγκλισης του ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις ανέφεραν οτι  η σημερινή ηγεσλια έχει συμπληρώσει σχεδόν διετία και η αξιολόγησή της επρόκειτο να γίνει στις αρχές του φθινοπώρου.

Τότε όμως δεν έγινε λόγω της έντασης που υπήρχε στην Ανατολική Μεσόγειο από την συμπεριφορά της Τουρκίας.

Μάλιστα, προσθέτουν, οτι η σημερινή συνεδρίαση είχε προσδιοριστεί από τα μέσα Οκτωβρίου  και για τις προθέσεις του  ο κ. Μπεγλίτης είχε ενημερώσει σε γενικές γραμμές τουλάχιστον κάποιους από τους Αρχηγούς.

Πηγή: tanea.gr

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα