Δύσκολο και σίγουρα επίφοβο για το προφίλ του ρόλο ανέλαβε ο υφυπουργός και βουλευτής Ημαθίας Άγγελος Τόλκας, καλούμενος να ταυτιστεί και να υπερασπιστεί την πληγωμένη εικόνα του πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης. Πολλοί ισχυρίζονται πως, όπως εξελίχθηκε το πράγμα, η υφυπουργοποίηση του κ. Τόλκα μόνο κακό θα του δημιουργήσει, καθώς από τη μία αποκόπηκε, λόγω των επαυξημένων αρμοδιοτήτων του, από την άμεση επαφή με τους πολίτες και από την άλλη ταυτίστηκε άμεσα με τα αντιλαϊκά μέτρα ίσως επηρεάσει όσους ψηφίσουν.  

Ένα τρίτο, που ενδεχομένως να προσμετρηθεί στα αρνητικά της υφυπουργοποίησης, είναι ο μικρός χρόνος που βρέθηκε στη θέση και δεν πρόλαβε (αν και εφόσον θα το έκανε) να αφήσει την “σφραγίδα” του ως υφυπουργός (βλέπε Σχολές Αστυνομίας από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη).
Βεβαίως, όσον αφορά το δεύτερο δεν ισχύει μόνο για τον υφυπουργό, αλλά και για τους τρεις βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Από την άλλη, ο Άγγελος Τόλκας έγινε πλέον πολύ πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο, πανημαθιωτικά και πανελλαδικά και ήταν ο πρώτος, μετά την αποχώρηση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη από την “αρένα” της Ημαθίας, που καταλαμβάνει θέση στο υπουργικό σχήμα, γεγονός που – κατά πολλούς – δείχνει πως έχει πολλές δυνατότητες, οι οποίες του αναγνωρίστηκαν.
Βεβαίως, ο αντίλογος στο παραπάνω είναι ότι ο νεαρός βουλευτής είχες “πλάτες” ή τύχη και εν πάση περιπτώσει, άθελά του ή μη, η υφυπουργοποίησή του πολλοί θεωρούν ότι αδίκησε τον παλαιότερο και με μεγαλύτερους σταυρούς Τάσο Σιδηρόπουλο. Φυσικά, ούτε τα χρόνια υπηρεσίας, ούτε οι σταυροί καθορίζουν απαραίτητα την ικανότητα κάποιου, αλλά αυτό είναι άλλη, μεγάλη, κουβέντα.
Στο δια ταύτα, δεδομένου ότι το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να πάρει μία έδρα (όπως όλα δείχνουν και οι ίδιοι οι βουλευτές γνωρίζουν), αν η υφυπουργοποίηση του Άγγελου Τόλκα λειτουργήσει αρνητικά, ο Τάσος Σιδηρόπουλος θα είναι – έστω και με απώλειες στους συνολικούς σταυρούς του – ο μοναδικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Αν όμως το πόστο που ανέλαβε τον περασμένο Αύγουστο ο κ. Τόλκας λειτουργήσει θετικά, θεωρούμε ότι θα γίνει σκληρή μονομαχία μεταξύ των δύο βουλευτών για την κατάκτηση της έδρας.
Οι 7500 σταυροί που έχουν διαφορά οι δύο βουλευτές, οι οποίοι όμως κερδήθηκαν σε νικηφόρο συνδυασμό, δεν είναι καθόλου μεγάλο νούμερο, αν αναλογιστεί κανείς πως αν το ΠΑΣΟΚ χάσει τις δυνάμεις του οι σταυροί των ψηφοφόρων θα ανακατανεμηθούν…
Βεβαίως, η”μονομαχία” θα εξαρτηθεί και από την ισχύ των υπολοίπων υποψηφίων, οι οποίοι ωστόσο δεν αναμένεται να είναι “βαριά” (και που να βρεθούν) ονόματα, με συνέπεια να μην έχουν και αντίστοιχη δυναμική.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα