Να μην γίνει καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη και τα χρήματα αυτά να τα αναπληρώσει ο δήμος Βέροιας από την δίωξη των ειδικών συνεργατών της Δημάρχου, είπε στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο δημοτικός σύμβουλος Απόστολος Νεστορόπουλος. Αν και δεν συμμεριζόμαστε την άποψη για την αδιάκριτη απομάκρυνση όλων των ειδικών συνεργατών της Δημάρχου, καθώς πολλοί από αυτούς τον «βγάζουν» με το παραπάνω τον μισθό που παίρνουν, θα προσθέταμε ακόμη μία πρόταση, προς την κατεύθυνση της εξοικονόμησης χρημάτων:  

Να κοπούν όλες οι αποζημιώσεις των δημοτικών συμβούλων, οι οποίες στοιχίζουν σε κάθε συνεδρίαση σχεδόν 3.000 ευρώ στον δήμο (70 ευρώ ανά συνεδρίαση για τον κάθε σύμβουλο), δηλαδή, αν κατά μέσο όρο γίνονται δύο συνεδριάσεις το μήνα, τον χρόνο ο δήμος χρεώνεται κοντά στις 70.000 ευρώ! Όπως επίσης θα μπορούσαν να κοπούν και οι άλλες αποζημιώσεις για τη συμμετοχή σε επιτροπές, των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων, τα έξοδα ταξιδιών που συμμετέχουν αντιπροσωπείες από όλες τις παρατάξεις κλπ.

Δύσκολες εποχές, αλλά και – θεωρητικά – άμισθες θέσεις, οπότε δεν θα πρέπει να κανείς να αρνηθεί μια τέτοια περικοπή…

Πηγή: “Λαός”

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα