12 Οκτωβρίου….

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αρθρίτιδας

Σαν σήμερα…

1810: Το πρώτο Oktoberfest.
Το βασίλειο της Βαυαρίας καλεί τους πολίτες του Μονάχου να συμμετάσχουν στον εορτασμό του γάμου του Πρίγκιπα Λουδοβίκου της Βαυαρίας με την πριγκίπισσα Therese von Sachsen-Hildburghausen. Η γιορτή θα γίνει θεσμός αργότερα ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ μπύρας στον κόσμο.  

1964: Η Σοβιετική Ένωση εγκαινιάζει την Voskhod 1 στην τροχιά της Γης.
Η Voskhod 1 ήταν η έβδομη επανδρωμένη σοβιετική διαστημική πτήση. Πέτυχε μια σειρά από «πρωτιές» στην ιστορία των επανδρωμένων διαστημικών πτήσεων, καθώς είναι η πρώτη διαστημική πτήση όπου μπορούσε να μεταφέρει περισσότερα από ένα μέλη του πληρώματος σε τροχιά, πρώτη πτήση χωρίς τη χρήση στολών, και η πρώτη πτήση για να μεταφέρει έναν μηχανικό ή έναν ιατρό σε διάστημα.

1976:  Η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας ανακοινώνει ότι Hua Guofeng είναι ο διάδοχος του Μάο Τσε Τουνγκ.
Ο Su Zhu, περισσότερο γνωστός ως Hua Guofeng ορίστηκε διάδοχος του Μάο Τσε Τουνγκ, δηλαδή ορίστηκε ηγέτης του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

1999: Η Ημέρα των έξι δισεκατομμυρίων.
Το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Πληθυσμό (United Nations Population Fund) όρισε την 12η του Οκτώβρη του 1999 ως τις κατά προσέγγιση ημέρα κατά την οποία ο παγκόσμιος πληθυσμός λαμβάνεται έξι δισεκατομμύρια, μετά από τη γέννηση του Adnan Mević, ο πρώτος γιος της FatimaHelać και Jasminko Mević, στο Σαράγεβο της Βοσνίας.

ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ

Luciano Pavarotti
: (1935), Ιταλός τενόρος, ονομαστός για την δεξιοτεχνία του στους υψηλότερους φθόγγους της έκτασης του τενόρου, για την οποία είχε κερδίσει το προσωνύμιο «βασιλιάς των υψηλών ντο». Θεωρούνταν ένας από τους εκλεκτότερους τραγουδιστές του μπελ κάντο των τελευταίων χρόνων. Ακόμη και στην υψηλότερη έκταση, η φωνή του παρουσίαζε αξιοσημείωτη καθαρότητα και τονική ακρίβεια.

ΘΑΝΑΤΟΙ

Paul Hermann Müller: (1965), Ελβετίδα χημικός, αποδέκτης του βραβείου Νόμπελ Φυσιολογίας ή Ιατρικής.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα