14 Οκτωβρίου…

Παγκόσμια Ημέρα Όρασης (Κατά της Τύφλωσης)
Παγκόσμια Ημέρα Προτύπων (Τυποποίησης)
Σαν σήμερα…
1962:  «Η κρίση των Πυραύλων».
Στα πλαίσια του Ψυχρού Πολέμου, ξεσπά η γνωστή Κρίση των Πυραύλων, όπου αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος τύπου U-2 φωτογραφίζει σοβιετικά πυρηνικά όπλα στην Κούβα. 

1982: Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρέιγκαν διακηρύσσει των πόλεμο για τα ναρκωτικά.
Ο πόλεμος για τα ναρκωτικά ήταν μια εκστρατεία για την απαγόρευση, τη ξένη στρατιωτική βοήθεια και την στρατιωτική επέμβαση που έχει αναλάβει η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών, με τη βοήθεια των συμμετεχουσών χωρών, με σκοπό τον καθορισμό και τη μείωση του παράνομου εμπορίου ναρκωτικών. Η εν λόγω πρωτοβουλία περιλαμβάνει ένα σύνολο πολιτικών όσον αφορά τα ναρκωτικά των Ηνωμένων Πολιτειών που έχουν ως στόχο να αποθαρρύνουν την παραγωγή, διανομή και κατανάλωση των παράνομων ψυχοδραστικών αυτών ουσιών. Ο όρος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών” χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Πρόεδρο Ρίτσαρντ Νίξον στις 17 Ιουνίου 1971.

1993: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παραιτείται από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μετά την ήττα του στις εκλογές της 10ης Οκτωβρίου.

1994: Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης για τη διαμόρφωση της παλαιστινιακής αυτοδιοίκησης.
Ο Παλαιστίνιος ηγέτης, Γιασέρ Αραφάτ, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Γιτζάκ Ράμπιν, και τον Υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Σιμόν Πέρες, λαμβάνουν το Νόμπελ Ειρήνης για το ρόλο τους στη δημιουργία των συμφωνιών του Όσλο, για τη διαμόρφωση της μελλοντικής παλαιστινιακής αυτοδιοίκησης.

ΘΑΝΑΤΟΙ

Βλάσης Μπονάτσος: (2004) 55 ετών, ήταν δημοφιλής Έλληνας ροκ τραγουδιστής, ηθοποιός και τηλεπαρουσιαστής.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα