Μια πολύ ενδιαφέρουσα, αλλά και φαινομενικά πολύ δύσκολη στην εφαρμογή της, πρόταση κατατέθηκε πρόσφατα στο Συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας και αφορούσε την χρήση χάρτινων και ανακυκλούμενων – οικολογικών σακουλών από τα καταστήματα της Βέροιας, όπως συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές, και όχι μόνο, πόλεις. 

Οι λόγοι αυτής της πρότασης, όπως ανέφερε στο εισηγητικό του ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Βέροιας, είναι δύο: Ο πρώτος – και πιο προφανής – αφορά την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς η πλειοψηφία των σακουλών είναι πλαστικές και μη βιοδιασπώμενες, με αποτέλεσμα να αποτελούν μεγάλη «πληγή» για το περιβάλλον.
Από την άλλη, οι χάρτινες σακούλες προστατεύουν και την δημόσια υγεία, ειδικά όταν πρόκειται για προϊόντα που έρχονται άμεσα σε επαφή με αυτές και δεν περιέχουν συσκευασία (πχ ψωμί κ.α.), ειδικά όταν έχουν θερμότητα, αφού τα συνθετικά στοιχεία των πλαστικών σακουλών μπορεί να περάσουν στα τρόφιμα.
Τελικά, αποφασίστηκε να υιοθετηθεί η πρόταση, με την πραγματοποίηση σχετικής καμπάνιας ενημέρωσης, με την ελπίδα να περάσει στην συνείδηση του κόσμου και των επαγγελματιών η χρήση της.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα