Αναφερθήκαμε στο παρελθόν για τις πανελλήνιες διαστάσεις που έλαβε το κίνημα των “Ρομπέν της ΔΕΗ”, ωστόσο πλέον το θέμα έχει ξεφύγει από τα στενά όρια της χώρας… Πριν λίγες μέρες, λάβαμε στο inveria.gr ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) από δημοσιογράφο του γαλλικού τηλεοπτικού καναλιού “M6”, ο οποίος μας ανέφερε ότι επιθυμεί να μάθει πληροφορίες σχετικά με την Κίνηση, καθώς πρόκειται να γίνει αφιέρωμα στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό.  

Βεβαίως, όλο αυτό το διάστημα πολλά ελληνικά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά (ANT1, εφημερίδες Real News και Ελεύθερος Τύπος, ΔΙΟΝ Τηλεόραση κ.α.), καθώς και Κινήσεις πολιτών από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (κυρίως από την Αττική) επικοινωνούν μαζί μας και ζητούν πληροφορίες ή τρόπους επικοινωνίας με την ομάδα.
Μάλιστα, από όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η δράση της ομάδας όχι μόνο δεν μειώνεται, αλλά συνεχώς αυξάνεται και πλέον, η Κίνηση μερικών ανθρώπων από την Βέροια έχει εξαπλωθεί σε πολλές γωνιές της Ελλάδας, όπου υπάρχουν άνθρωποι που επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν.
Η αποκορύφωση του Κινήματος αναμένεται να εκτοξευθεί μετά την λήξη της διορίας πληρωμής των νέων λογαριασμών της ΔΕΗ, που περιέχουν το “χαράτσι” για τους ιδιοκτήτες, καθώς το ύψος του φόρου αυτού θα αποτελέσει τον μεγαλύτερο βρόγχο για τα ελληνικά νοικοκυριά.
Να αναφερθεί, τέλος, ότι έχει δημιουργηθεί διαδικτυακή καμπάνια, για μαζικό “μποϊκοτάζ” στη ΔΕΗ για 12 ώρες, από τις 7 το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου, μέχρι τις 7 το πρωί της 29ης Οκτωβρίου.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα