Η εγκατάσταση της προσωπικής συλλογής του Κανέλλου Ντόντου, γνωστού βεροιώτη απόστρατου αξιωματικού και συλλέκτη πολεμικού υλικού, ξεκίνησε στο «Βλαχογιάννειο Μουσείο» Βέροιας (λεωφόρος Ανοίξεως και οδός Παστέρ γωνία), έπειτα από την παραχώρηση του χώρου από τον Μητροπολίτη Βεροίας, καθώς δεν υπάρχει παρόμοιος ιστορικός εκθεσιακός χώρος στην περιοχή. 

Στο ισόγειο χώρο του «Βλαχογιάννειου Μουσείου» θα λειτουργεί με θέμα τον “Μακεδονικό Αγώνα”, ενώ ο πρώτος όροφος ως «πολεμικό μουσείο» με την συλλογή του κ. Ντόντου, που θα περιλαμβάνει στολές (ελληνικές και ξένες) και αντικείμενα από το 1890 έως και σήμερα. Η έκθεση είναι μεγάλη και αξιόλογη, ενώ ενδεικτικά να αναφερθεί ότι οι στολές μόνο, είναι 95 στον αριθμό!

Τα εγκαίνια της έκθεσης του Κανέλλου Ντόντου (γνωστού και από το facebook ως «Ιστορικός Συλλέκτης Βέροιας»), θα γίνουν μέσα στο 2012, με την ευκαιρία του εορτασμού των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της Μακεδονίας.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα