Ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών στο Ευρωκοινοβούλιο Μάρτιν Σουλτς υποστήριξε ότι μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας θα είχε ανυπολόγιστες συνέπειες και θα συμπαρέσυρε όλους.

«Οι μεγαλύτεροι πιστωτές της Ελλάδας βρίσκονται στη Γαλλία, είναι ιδιωτικές τράπεζες, που αν χρεοκοπήσουν βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο η υπόσταση της Γαλλίας».

Επεσήμανε πως χωρίς ανάπτυξη, η Ελλάδα δεν θα πετύχει ποτέ τους στόχους της, συμπληρώνοντας χαρακτηριστικά πως μόνον λιτότητα δεν επαρκεί, χρειάζεται ανάπτυξη και επενδύσεις.

Ο Σουλτς θεωρεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση των τριών ταχυτήτων, το διευθυντήριο της Γαλλίας- Γερμανίας που αποφασίζει για τα πάντα με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης, οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και η Βρετανία πρέπει να σταματήσει.

Ο Σουλτς πιστεύει ότι πρέπει να καταστεί σαφές απέναντι στο δίδυμο Γαλλία-Γερμανία ότι δεν έχουμε κρίση του Ευρώ αλλά πολύ βαριά κρίση αυτών που διαχειρίζονται το Ευρώ.

Ακόμη ο κ. Σουλτς θεωρεί πως σίγουρα πρέπει να υπάρξει νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη, αλλά για αυτό χρειάζονται μερικά χρόνια, ενώ δεν χρειάζονται νέοι θεσμοί στην ΕΕ, καθώς οι αρμοδιότητες των υπαρχόντων περιγράφονται στη Συνθήκη της Λισαβόνας και ο ίδιος υποστηρίζει, σε σχέση με αυτά, ακόμη και τις θέσεις που ανέπτυξε πρόσφατα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζ. Μ. Μπαρόζο.

Πηγή: skai.gr