Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη θα αφεθεί ελεύθερος ο Μάκης Ψωμιάδης, αφού έγινε δεκτή από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ερήμην καταδίκης για χρέη στο Δημόσιο.

Σε βάρος του Μάκη Ψωμιάδη εκκρεμούσε ερημοκαταδίκη 3 ετών και 4 μηνών, για χρέη περίπου 300.000 ευρώ προς το Δημόσιο, ποινή που δέχθηκε την αναστολή της το Αυτόφωρο,

επιβάλλοντας εγγύηση ύψους 20.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβληθούν έως την επόμενη Τετάρτη.

Έτσι, οι συνήγοροι του κατηγορούμενου στην υπόθεση των «στημένων» ποδοσφαιρικών αγώνων πρόκειται άμεσα να καταθέσουν το απόσπασμα της απόφασης και ευελπιστούν ότι ο εντολέας τους θα απελευθερωθεί, με διάταξη άρσης της κράτησης του, ακόμη και εντός της ημέρας.

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να κριθεί και από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών η προφυλάκιση ή μη του Μάκη Ψωμιάδη για την υπόθεση των «στημένων». Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφανθεί, με βούλευμά του, επί της διαφωνίας, που προέκυψε μετά την απολογία του, ανάμεσα στον ανακριτή της υπόθεσης και τον αρμόδιο εισαγγελέα. Ο πρώτος έκρινε πως ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση και έναν περιοριστικό όρο, ενώ ο εισαγγελικός λειτουργός τάχθηκε υπέρ της προφυλάκισής του.

Πηγή: real.gr