Να προχωρήσει στο κλείσιμο δημοσίων οργανισμών και να μειώσει τους μισθούς του δημοσίου προέτρεψε την ελληνική κυβέρνηση ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Μπομπ Τράα.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, τόνισε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί και άλλα μέτρα για να μειώσει το έλλειμμα, με ιδιαίτερη έμφαση στην μείωση του δημόσιου τομέα.

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος τόνισε από την πλευρά του ότι ο προϋπολογισμός του 2012 θα επικεντρωθεί στην μείωση των δαπανών, ενώ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα πετύχει το στόχο για το έλλειμμα τόσο για το 2011 όσο για το 2012 παρά την ύφεση η οποία για φέτος εκτίμησε ότι θα φτάσει στο 5,5%.

Ο υπουργός σημείωσε ότι δε νοείται να αυξάνονται φόροι και τέλη, αλλά η κυβέρνηση προχώρησε στο μέτρο αυτό λόγω αδυναμίας του εισπρακτικού μηχανισμού. Επεσήμανε πάντως ότι δεν μπορεί να επιβάλλονται νέες φορολογικές επιβαρύνσεις.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι τώρα είναι η στιγμή να πάρουμε ιστορικού χαρακτήρα αποφάσεις, να κάνουμε πράγματα που αν δεν τα κάνουμε με τη δική μας βούληση, θα αναγκαστούμε να το κάνουμε σύντομα υπό επώδυνες συνθήκες.

Πηγή: skai.gr