Ολοκληρώθηκε, χωρίς δηλώσεις, η συνάντηση, στο υπουργείο Οικονομικών, του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου,

με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης (task force) για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ. Ερωτηθείς, πάντως, ο κ. Ράιχενμπαχ πριν από τη συνάντηση, εάν «η Ελλάδα θα τα καταφέρει;», απάντησε ότι «σκοπός της ομάδας είναι να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση».

Σήμερα ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί υπογράμμισε ότι η τεχνική βοήθεια της Ομάδας Δράσης θα επικεντρωθεί σε τομείς, όπως η δημιουργία ηλεκτρονικών υπηρεσιών στην ελληνική διοίκηση, ο εκσυγχρονισμός του φορολογικού συστήματος με στόχο την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και η ανάπτυξη ενός ηλεκτρονικού συστήματος προμηθειών στον τομέα της Υγείας.

Σύμφωνα με την Επιτροπή, βασικός στόχος της τεχνικής βοήθειας είναι η τόνωση της ανάπτυξης καθώς και η αύξηση της απασχόλησης και της ανταγωνιστικότητας.

Η Ομάδα Δράσης έχει συσταθεί με πρωτοβουλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, μετά από διαβουλεύσεις που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, και αποτελείται από αποσπασμένα στελέχη της Επιτροπής και των κρατών-μελών της ΕΕ.

Πηγή: real.gr