Δήλωση του προέδρου του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνου Μίχαλο.

Σφοδρή επίθεση στον κ. Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωνσταντίνος Μίχαλος με αφορμή τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν.

«Η απόφαση για την επιβολή νέων δυσβάστακτων τελών στην ακίνητη περιουσία, αποτελεί άλλη μια απόδειξη της πλήρους αναξιοπιστίας και αφερεγγυότητας της κυβέρνησης.

Πλέον κανείς δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σ’ αυτήν την κυβέρνηση, που καθημερινά αυτοδιαψεύδεται» δηλώνει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

«Δυστυχώς ο πρωθυπουργός σήμερα, με την παρουσία του και τα λεγόμενα του έσβησε κάθε ελπίδα για καλύτερες μέρες. Προέβη σε έναν ανθελληνικό λόγο, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα δυσβάστακτα και άκρως αναποτελεσματικά μέτρα που μας επιβάλλουν οι δανειστές μας. Κατά τον Έλληνα πρωθυπουργό, σχεδόν για το σύνολο των προβλημάτων αυτής της χώρας ευθύνονται οι πολίτες της και όχι τα ακραία κερδοσκοπικά παιχνίδια και οι βάρβαρες επιθέσεις από τους διεθνείς κερδοσκόπους» προσθέτει.

Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο «η κυβέρνηση δεν έχει ούτε χάρτη ούτε πυξίδα και βαδίζει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα. Από τη μια ο πρωθυπουργός υπεραμύνεται της μείωσης του κράτους και της ανάπτυξης της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και από την άλλη δηλώνει σοσιαλιστής και οραματίζεται το ‘σουηδικό μοντέλο’ με φορολογικούς συντελεστές 60%-70% όπως ο ίδιος δήλωσε στη συνέντευξη τύπου».

“Σήμερα οι επιχειρήσεις δεν άκουσαν ούτε ένα αναπτυξιακό μέτρο, παρά μόνο τις ίδιες υποσχέσεις περί ανάπτυξης που δεν βασίζονται πουθενά (…) Η κατάσταση είναι στο μη περαιτέρω» προσθέτει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ.

Πηγή: skai.gr