Δεν πέρασε πολύ καιρός που εθελοντές με εξοπλισμό του Δήμου μας και ιδιαίτερα από το Μακροχώρι, καθάρισαν το Βήμα του Αποστόλου Παύλου. Κυριολεκτικά άλλαξε όψη ένα σπάνιο θρησκευτικό μνημείο που προσελκύει χιλιάδες τουριστών. Μόνο που αυτή η αξιοπρεπής εικόνα δεν κράτησε για πολύ. Πάλι κατάντησε ντροπή όλων μας. 

Είναι γνωστό ότι τα βράδια εκεί συχνάζουν νέα παιδιά. Τα δικά μας παιδιά. Με την παιδεία και το σεβασμό στην κοινή περιουσία που τους δώσαμε. Δυστυχώς κάποιοι ελάχιστοι νέοι δεν σέβονται τίποτε. Αυτό δεν πρόκειται για θρησκοληψία ή κάτι ανάλογο. Πρόκειται για απλά και βασικά πράγματα. Για σεβασμό όπως διεκδικούν και οι ίδιοι. 

Αν δεχθούμε ότι είναι γενικευμένη η κατάσταση τότε οι ευθύνες και η ντροπή είναι μόνο δική μας, των μεγάλων. Εάν αυτοί οι ελάχιστοι νεαροί είναι παραβατικής και αντικοινωνικής συμπεριφοράς, πρέπει να βρούμε εμείς πάλι τον τρόπο για να σταματήσει η ασέβεια και το μίσος τους για τη πόλη μας. 

 Θεοδωρίδης Θεόδωρος
Αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Ανακύκλωσης και Εξυπηρέτησης του Πολίτη

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα