Συστάσεις και κριτική στη συμπεριφορά των οδηγών που έτυχε να κινούνται την ώρα της πυρκαγιάς του τουριστικού λεωφορείου από την Καβάλα στην Εγνατία Οδό, έξω από τη Βέροιας προς Κοζάνη, την περασμένη Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου, απευθύνει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βέροιας, πύραρχος Διονύσης Συντίλας.
Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου της Υπηρεσίας, «παρόλο που σε κάθε σήραγγα υπήρχε στο στόμιό της προειδοποίηση με φωτεινούς σηματοδότες, που ενεργοποιούνται σε περίπτωση κινδύνου και ειδοποιούν τους οδηγούς – χρήστες της οδού να μην εισέλθουν στην κάθε σήραγγα και να ακινητοποιήσουν το όχημά τους στο σημείο όπου βρίσκονται, κανείς από όλους τους οδηγούς που συνάντησαν τα πυροσβεστικά οχήματα στην πορεία τους δεν πειθάρχησε» και σε άλλο σημείο «αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα να μην μπορέσουν τα πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες να φθάσουν στο σημείο της πυρκαγιάς με ότι αυτό συνεπάγεται». 

Τον καυτηριασμό των παραπάνω συμπεριφορών ακολουθούν οι συστάσεις – εκκλήσεις: «Ας είμαστε όλοι λοιπόν υπεύθυνοι και να πειθαρχούμε σε ότι οι άνδρες της Τροχαίας και οποιασδήποτε άλλος τεχνικός μηχανισμός μας υπαγορεύει, προκειμένου να μην δημιουργούμε προβλήματα και να μην γίνουμε κάποια φορά  συνυπαίτιοι στο να υποστεί κάποιος συνάνθρωπός μας σοβαρή βλάβη ή να χάσει ακόμη και τη ζωή του».
Με λίγα λόγια, πρόκειται για συστάσεις που αφορούν το… αυτονόητο, αλλά μάλλον στον κοινό νου το αυτονόητο δεν είναι δεδομένο.
Πηγή: Εφημ. “Λαός” (έντυπη έκδοση)
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα