Στη Ρουμανία, πολύ κοντά στις εκβολές του Δούναβη στη Μαύρη Θάλασσα, την όμορφη παραδουνάβια πόλη του Γαλατσίου επισκέφθηκε ο ΜΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ με το χορευτικό τμήμα του συλλόγου, συμμετέχοντας ως ο επίσημος προσκεκλημένος εκτός Ρουμανίας στις τριήμερες εκδηλώσεις από 1 έως 4 Σεπτεμβρίου της Ελληνικής Κοινότητας Γαλατσίου. 

Σε μια ατμόσφαιρα που θύμιζε παντού Ελλάδα, οι ελληνικές κοινότητες της Ρουμανίας, απομεινάρια της ένδοξης παρουσίας των Ελλήνων στην οικονομική, πνευματική και πολιτιστική ζωή της, στέκουν όρθιες και συνεχίζουν να δίνουν και σήμερα το παρόν, κρατώντας άσβεστη τη φλόγα της αγάπης των νέων γενεών για την μητέρα πατρίδα τους.  
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο δραματικό θέατρο της πόλης, ένα κτίριο μοναδικής αρχαιοελληνικής αρχιτεκτονικής αισθητικής, υπό την αιγίδα της ελληνικής πρεσβείας στο Βουκουρέστι, παρουσία της υπουργού πολιτισμού της Ρουμανίας, του βουλευτή και προέδρου των Ελλήνων της Ρουμανίας, κ. Ζησόπουλου Γκάμπριελ, εκπροσώπων της πρεσβείας και των ελληνικών κοινοτήτων. Σε αυτές συμμετείχαν χορευτικά τμήματα από τις 17 ελληνικές κοινότητες, χορεύοντας χορούς από όλη την Ελλάδα.
Ο ΜΑΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ, έδωσε δύο παραστάσεις, εκπροσωπώντας με τον καλύτερο τρόπο για μια ακόμα φορά την πόλη, τον νομό μας και την Ελλάδα και ξεσήκωσε με τους χορούς, τα ακούσματα της λύρας και του νταουλιού όλη την αίθουσα, αναγκάζοντας το κοινό να στέκεται όρθιο και να χειροκροτεί ασταμάτητα.
Οι στιγμές που έζησαν όσοι συμμετείχαν ήταν μοναδικές και γεμάτες συγκίνηση, αποδεικνύοντας για μια ακόμα φορά πως ο απόδημος ελληνισμός αποτελεί ως φωτεινός φάρος τον θεματοφύλακα των αξιών και παραδόσεων της πατρίδας μας, ζει και αισθάνεται δυο φορές Έλληνας.
Η εκδήλωση αυτή έκλεισε ένα κύκλο επιτυχημένων παραστάσεων της καλοκαιρινής περιόδου με εμφανίσεις στην Εύβοια, τη Λευκάδα, τη Φλώρινα και το Γαλάτσι.
Το διοικητικό συμβούλιο ευχαριστεί την ελληνική κοινότητα Γαλατσίου και ιδιαίτερα την πρόεδρό της κα. Ζαφειροπούλου Ροδόκλια για την πρόσκληση, τη ζεστή και οργανωμένη φιλοξενία που μας επιφύλαξαν , τον οδοντίατρο κ.Δημήτριο Καλόγηρο για την αμέριστη βοήθεια που προσέφερε στις επαφές που είχε με την κοινότητα και με τη συνεχή παρουσία του δίπλα μας, την Τουριστική Ημαθίας και ιδιαίτερα τον πρόεδρο της κ. Αναστάσιο Συμεωνίδη και για μια φορά ακόμα τον οδηγό του λεωφορείου κ. Αθανάσιο Ντόντη για την προθυμία που δείχνει σε κάθε ταξίδι του συλλόγου και τα βιβλιοπωλεία Ηλιοτρόπιο, Πυρινός, Καρανίκας, Επίκαιρο, Σκαληνό, Παιδεία, Βιβλιόραμα και Ανθολόγιο για την προσφορά βιβλίων τα οποία δόθηκαν στην ελληνική κοινότητα Γαλατσίου για να εμπλουτίσουν την βιβλιοθήκη τους.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα