Την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Δημαρχείου εκδήλωση του Δήμου Βέροιας με τίτλο «Εθελοντισμός – Αυτό-οργάνωση – Κοινωνική Αλληλεγγύη» σε συνεργασία με το Εθελοντικό Σώμα Ελλήνων Πυροσβεστών Αναδασωτών (ΕΣΕΠΑ).
Η εκδήλωση θα έχει ενημερωτικό χαρακτήρα και σηματοδοτεί την έναρξη της καμπάνιας  στον τομέα της Εθελοντικής οργάνωσης της κοινωνίας των πολιτών και συμμετοχής σε δράσεις κοινωφελούς χαρακτήρα ενώ πραγματοποιείται στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου με το ΕΣΕΠΑ στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας. 

Θα συμμετέχουν εθελοντές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες οι οποίοι φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των Ριζωμάτων ενώ έχουν προγραμματιστεί παρουσιάσεις για την οργάνωση του δικτύου εθελοντών πολιτών του Δήμου Βέροιας.

Στο χώρο της εκδήλωσης, που θα διαρκέσει όλη μέρα, θα βρίσκονται για την ενημέρωση των πολιτών εκπρόσωποι των συνδιοργανωτών. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συμπληρώνουν αίτηση Εθελοντή για να παρακολουθήσουν τον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης του ΕΣΕΠΑ σε θέματα Δασοπυρόσβεσης – Διάσωσης. Η εκπαίδευση και φιλοξενία των εθελοντών στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Σχολής Εκπαίδευσης Ριζωμάτων, είναι δωρεάν και υποστηρίζεται οικονομικά από το Δήμο της Βέροιας.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα