Ιδιαίτερα “βαρύ” είναι το κλίμα στην δημοτική ομάδα της Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, κάτι που όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο προφανές, ακόμη και στους ανυποψίαστους. Χαρακτηριστικές είναι οι πληροφορίες που αναφέρουν πως την προηγούμενη εβδομάδα, κατά τη συνεδρίαση της ομάδας, τέθηκε επιτακτικά από ορισμένους συμβούλους το αίτημα διαγραφής ενός συναδέλφου τους, επειδή εξέφρασε ανοιχτά την αντίθεσή του σε μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν τον Δήμο. 

Η αντικατάσταση του Τηλέμαχου Χατζηαθανασίου από την Βαρβάρα Σταυροπούλου στην αντιδημαρχία Παιδείας προκάλεσε επίσης πολλές αντιδράσεις, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν ακόμη εξωτερικευτεί.
Το όλο κλίμα έχεις ως αποτέλεσμα και την διχογνωμία στην λήψη αποφάσεων, κάτι που φάνηκε ξεκάθαρα και στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, όπου πρώην “πρωτοκλασάτοι” ψήφισαν “λευκό” στην εισήγηση της αντιδημάρχου Οικονομικών που αφορούσε επιβολή προστίμου σε επιχειρηματίες (που συχνά συνεργάζονται με τον δήμο σε διοργανώσεις εκδηλώσεων) λόγω παράνομης αφισοκόλλησης.
Η στάση των δημοτικών συμβούλων ενόχλησε ιδιαίτερα, τόσο την συνάδελφό τους και αντιδήμαρχο Οικονομικών Βέτα Αρχοντάκη, όσο και τον αντιδήμαρχο Θεόδωρο Θεοδωρίδη, καθώς και οι δύο αντιδήμαρχοι, ο καθένας από το πόστο του, έχουν κηρύξει “πόλεμο” κατά των παράνομων αφισοκολλήσεων.
  Η κατάσταση στη μείζονα μειοψηφία
Από την πλευρά της παράταξης του Λάζαρου Τσαβδαρίδη, τα πράγματα είναι πιο “συμμαζεμένα”. Ο μόνος “ψυχραμένος” με τον επικεφαλής του είναι ο Αργύρης Γκαμπέσης (τουλάχιστον από όσους μιλάνε και ακούγονται στο δημοτικό συμβούλιο), λόγω της υφέρπουσας κόντρας που υπήρχε προεκλογικά, αλλά φούντωσε μετά την ήττα της παράταξής τους, καθώς ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, αν και επίσημα δεν κατονόμασε, φέρεται να έριξε ευθύνες για την ήττα του στον Μιχάλη Χαλκίδη, από τη μία, και στον Αργύρη Γκαμπέση, από την άλλη.
Από εκεί και πέρα, ενώ ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης διατηρεί το γενικόλογο πολιτικό ύφος στον λόγο του (για το οποίο πολλοί τον κατηγορούν και αναφέρουν πως δεν έχει γνώση των τοπικών θεμάτων και για αυτό και γενικολογεί), ο πρώην Δήμαρχος Απ. Παύλου και πρώτος σε σταυρούς προτίμησης στον διευρυμένο Δήμο, Απόστολος Νεστορόπουλος κρατά σε ζέση την αντιπολιτευτική γραμμή. 
Σε μικρότερο βαθμό, το ίδιο επιχειρεί τακτικά και ο πρώην Δήμαρχος Δοβρά Χρήστος Τσιούντας και η Κατερίνα Κωστογλίδου, ενώ οι υπόλοιποι σύμβουλοι της μείζονος μειοψηφίας περιστασιακά τοποθετούνται, χωρίς πάντως ποτέ να “στεναχωρούν” τον επικεφαλής τους.
***
Από τα παραπάνω, δεν θα πρέπει να εκπλήξει κανέναν αν τους επόμενους μήνες έχουμε αποχωρήσεις από την ομάδα της Δημάρχου (άλλωστε ξεκίνησε “στραβά” η θητεία με την αποπομπή του Στέλιου Ασλάνογλου από την Δημοτική Κοινότητα Βέροιας), ενώ στην παράταξη του Λάζαρου Τσαβδαρίδη τα “όργανα” δεν φαίνεται να ηχούν πριν την κατάθεση της υποψηφιότητάς του στις βουλευτικές εκλογές (όποτε και αν γίνουν) και – ακόμη περισσότερο – μετά την ενδεχόμενη εκλογή του στο βουλευτικό αξίωμα, καθώς – όσο και αν ο ίδιος το απαρνείται – θεωρείται δεδομένη η παραίτηση του από το δημοτικό συμβούλιο Βέροιας.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα