Πρόσκληση προς Εκδότες, Ιδιοκτήτες και Δημοσιογράφους ΜΜΕ Νομού Ημαθίας απευθύνει ο ημαθιώτης υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα Τύπου, Άγγελος Τόλκας, σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στο ξενοδοχείο “Αιγές”, προκειμένου να κατατεθούν οι απόψεις τους, ενόψει της κατάθεσης του νέου νομοσχεδίου για τα ΜΜΕ. 

Πολύ καλά κάνει ο Άγγελος Τόλκας και δίνει την ευκαιρία στους άμεσα ενδιαφερόμενους για το θέμα να καταθέσουν τις απόψεις τους, πλην όμως θεωρούμε ότι κάνει ένα σημαντικό λάθος: Άλλο είναι ο εκδότης και ο ιδιοκτήτης των ΜΜΕ, τα προβλήματα και τα συμφέροντά του, και άλλο ο δημοσιογράφος.
Μάλιστα, συχνά τα συμφέροντα των δύο κατηγοριών (εκδοτών – δημοσιογράφων) συγκρούονται, όπως κάθε εργοδότη με των εργαζομένων.
Ο εκδότης δεν είναι απαραίτητα δημοσιογράφος, ούτε μπορεί να ισχυριστεί κανείς πως τους αντιπροσωπεύει.
Εν ολίγοις, δεν μπορούν αφεντικά και εργαζόμενοι να μπουν στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουν επί ίσοις όροις.
Θα περιμένουμε, λοιπόν, με την πρώτη ευκαιρία ο Άγγελος Τόλκας να κάνει ξεχωριστές (και ουσιαστικότερες ενδεχομένως) συναντήσεις, τόσο για θέματα του Περιφερειακού Τύπου, όσο και του Ηλεκτρονικού Τύπου. Να μπουν στο τραπέζι όλα τα ζητήματα, να κατατεθούν οι απόψεις όλων των εμπλεκομένων (σε κάθε περίπτωση ξεχωριστά επαναλαμβάνουμε), ώστε να μπορέσει να σχηματίσει μια σφαιρική εικόνα για το θέμα.
Όπως και να έχει, και μόνο η κίνηση η διαβούλευση στην πράξη, είναι ένα πολύ θετικό βήμα και είναι άξια επικρότησης. Αρκεί να έχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα