Τα προβλήματα εργαζομένων δημοσιογράφων και εκδοτών έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ της Ημαθίας, άκουσε και κατέγραψε το απόγευμα του Σαββάτου 24/9 ο αρμόδιος για τον Τύπο, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Άγγελος Τόλκας, σε σύσκεψη που κάλεσε στο ξενοδοχείο “Αιγές Μέλαθρον”.  
Όσον αφορά τους εργαζομένους δημοσιογράφους, άκουσε τα προβλήματα που σχετίζονται με την μη πληρωμή τους για πολλούς μήνες, την μαύρη και αδήλωτη εργασία, αλλά και την “αιχμαλωσία” που τους οδηγεί ο νόμος περί της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου.
Επίσης, τέθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα του ηλεκτρονικού (διαδικτυακού) Τύπου. Μέσα στους επόμενους μήνες, θα βγει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ.
Ελπίδα των εργαζομένων δημοσιογράφων, όπως κάθε εργαζόμενου στα ΜΜΕ και όχι μόνο, είναι μέσα από αυτό το νομοσχέδιο να μην προβλέπεται μόνο πως θα πάρουν οι εκδότες κομμάτι από την “πίτα” της κρατικής διαφήμισης, αλλά και η διασφάλιση ότι αυτά τα χρήματα θα πηγαίνουν πρωτίστως στην κάλυψη των εξόδων των επιχειρήσεών τους (με πρώτο μέλημα την μισθοδοσία του προσωπικού) και ύστερα στις τσέπες και τον… κουμπαρά των αφεντικών.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα