Έως τις 15 Σεπτεμβρίου δίνει διορία το υπουργείο Οικονομικών στα συναρμόδια υπουργεία (Υποδομών- Μεταφορών, Υγείας, Δικαιοσύνης, κ.λπ.), προκειμένου να συμμορφωθούν με τον νόμο για τα κλειστά επαγγέλματα.

Το υπουργείο, επισημαίνει ότι πρέπει να καταγραφεί εξ αρχής κάθε περιορισμός που ζητείται, και παράλληλα να αιτιολογηθεί η διατήρηση του φραγμού, η οποία θα είναι αποδεκτή μόνο για

«επιτακτικούς λόγους δημοσίου συμφέροντος». Σύμφωνα με τη σχετική επιστολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Ηλία Πλασκοβίτη- η οποία εκτός από τα άλλα υπουργεία εστάλη και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού-, τα αιτήματα των υπουργείων θα δοθούν στο υπουργείο Οικονομικών.

Ταυτόχρονα, όμως, θα αποσταλούν και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα κρίνει εάν η διατήρηση κάποιων φραγμών σε ορισμένα επαγγέλματα είναι επιβεβλημένη.

Υπενθυμίζεται, ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου χθες, ότι ανοίγει άμεσα το σύνολο των «κλειστών επαγγελμάτων», χωρίς χρονικές παρατάσεις στους περιορισμούς και μεταβατικά στάδια.

Πηγή: skai.gr