Με λαμπρές εκδηλώσεις εορτάστηκε και φέτος το καλοκαίρι ο πολιούχος της Βέροιας Άγιος Αντώνιος ο Νέος. Στις 31 Αυγούστου το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα ιερό ναόι του οσίου Αντωνίου του νέου στην Βέροια, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμονος.

Λίγα λεπτά πριν αρχίσει ο εσπερινός έγινε επίσημη υποδοχή του Τιμίου Σταυρού ο οποίος φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά και κάθε χρόνο τέτοια μέρα έρχεται στον ιερό ναό του Πολιούχου, όπου τίθεται σε προσκύνηση. 
Ο μητροπολίτης στην ομιλία του πρόβαλε τον άγιο Αντώνιο ως πρότυπο άσκησης, αυταπάρνησης, ζήλου και σταυρικής αγάπης προς τον συνάνθρωπο.
Εν συνεχεία έγινε η καθιερωμένη λιτανεία στο κέντρο της πόλης της Βέροιας με τον Τίμιο Σταυρό και την ιερή Λάρνακα του Αγίου Αντωνίου να δεσπόζουν της πομπής η οποία αριθμούσε αρκετές εκατοντάδες πιστών.
Το πρωί της 1ης Αυγούστου πραγματοποιήθηκε ο όρθρος και η αρχιερατική Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία έγινε η τελετή της προόδου του Τιμίου Σταυρού με τον καθιερωμένο Αγιασμό του μήνα.
Κατα την διάρκεια όλων των λατρευτικών εκδηλώσεων του διημέρου παρεβρέθηκαν πολιτικές και στρατιωτικές αρχές της πόλεώς μας, με την μπάντα του Β’ Σώματος του στρατού να συνοδεύει την ιερά λιτανεία αλλά και να αποδίδει τιμές στους επισήμους καθ’ όλη την διάρκεια των εκδηλώσεων.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα