Χωρίς απρόοπτα περιστατικά και με σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες, υλοποιήθηκε ο προγραμματισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βέροιας για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών σε Σέλι, Ξηρολίβαδο και Καστανιά κατά το διήμερο του Δεκαπενταύγουστου.

Όλη η δύναμη των εθελοντών του Ε.Σ.Ε.Π.Α ήταν στη διάθεση του Δήμου σε κατάσταση επιφυλακής στο Συντονιστικό Κέντρο των Ριζωμάτων σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία ενώ πέντε πυροσβεστικά οχήματα 6Χ6 1250lt με πλήρωμα δυο εθελοντών  το κάθε ένα τοποθετήθηκαν με ευθύνη του Δήμου σε Καστανιά, Σέλι και Ξηρολίβαδο.

Συγκεκριμένα, δυο οχήματα διατέθηκαν στην πυροσβεστική δύναμη της Καστανιάς, ένα όχημα τοποθετήθηκε στο Ξηρολίβαδο και δυο οχήματα εγκαταστάθηκαν στο Σέλι.

Τα πληρώματα των πυροσβεστικών οχημάτων ανέλαβαν την επόπτευση των περιοχών γύρω από τα χωριά όπου η συγκέντρωση πολιτών που άναβαν φωτιές στην ύπαιθρο λόγω των ημερών ήταν μεγάλη. Στο Σέλι εκτελούνταν περιπολίες στις περιοχές προς Σάμπαλη και Μπάρα, ενώ στο Ξηρολίβαδο δόθηκε έμφαση στα Πεύκα.

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα