«Εντολή για καθαρές λύσεις» ζητά από τους πολίτες ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στον «Κόσμο του Επενδυτή», ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι δεν πρόκειται να εκβιάσει την προσφυγή στις κάλπες.

Ο κ. Σαμαράς κάνει δε λόγο για επαναδιαπραγμάτευση των Μνημονίων αν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση. Σχετικά με τη συναίνεση στην Παιδεία, εξηγεί ότι ψήφισε το νομοσχέδιο επειδή η ΝΔ πέτυχε να καταργηθεί «το άσυλο της παρανομίας».

Σπεύδει μάλιστα να συμπληρώσει ότι στο μέλλον αν υπάρξει η ίδια διάθεση από το ΠΑΣΟΚ να αποδεχθεί κρίσιμες αλλαγές και σε άλλα ζητήματα, θα υπάρξει η ίδια στάση.

«Η κοινωνία δεν ζητά πάση θυσία συναίνεση σε όλα, ούτε πάση θυσία ρήξη σε όλα. Ζητά καθαρές απόψεις, συνέπεια και ευθύνη».

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική πολιτική που εφαρμόζει: «Αντί να μου αναγνωριστεί εκ των υστέρων ότι είχα δίκιο στην κριτική μου, μου λένε ότι ‘κερδοσκόπησα’ στην αποτυχία της πολιτικής τους. Δηλαδή τι θέλουν να πουν; Ότι δεν φταίνε εκείνοι που απέτυχαν πλήρως, αλλά εγώ που τους προειδοποίησα εγκαίρως;»

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να υπάρξει σωτηρία της χώρας χωρίς το δάνειο, απαντά ότι το δάνειο από μόνο του δεν μας σώζει, όπως δεν μας έσωσε το προηγούμενο.

«Αν στο μεταξύ μπούμε σε ακόμα πιο βαθιά ύφεση, όπως και συνέβη, αύριο θα χρειαστούμε κι άλλο δάνειο (όπως και έγινε). Και μεθαύριο άλλο. Μόνο που δάνεια δεν θα μας δίνουν συνέχεια.»

Ο πρόεδρος της ΝΔ καταθέτει μάλιστα το χρονοδιάγραμμα εξόδου από την κρίση, από τη στιγμή που θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα της ΝΔ: «Ένας χρόνος για την επανεκκίνηση της οικονομίας, δύο χρόνια για πρωτογενή πλεονάσματα, ισοσκελισμένος προϋπολογισμός στον τέταρτο χρόνο».

Σε άλλη ερώτηση για το αν θα επαναδιαπραγματευθεί τα Μνημόνια, ο κ. Σαμαράς ότι η χώρα έχει συνέχεια, όμως «άλλο το χρέος, και άλλο η πολιτική που έχει επιβληθεί. Την πολιτική του μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου, δηλαδή αυτά που δεν δούλεψαν και είχαν αντίστροφα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα, ασφαλώς και θα τα επαναδιαπραγματευθούμε».

Πηγή: skai.gr