Αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως είχε αρχικά οριστεί, θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Κανονικά θα διεξαχθούν οι έξι από τις οκτώ αναμετρήσεις.

Αναβολή στα παιχνίδια του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ, οι οποίοι ήταν να παίξουν στην πρεμιέρα με τις Καβάλα και Ολυμπιακό Βόλου.Τελικά η λογική επικράτησε όσον αφορά τον γενικότερο σχεδιασμό των ομάδων και τον προγραμματισμό τους.

Ο Ολυμπιακός Βόλου και η Καβάλα που αποβλήθηκαν λογικά δεν μπορούν να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας, αλλά όλοι οι υπόλοιποι μπορούν να αγωνιστούν κανονικά.

Ως εκ τούτου το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα διεξαχθούν κανονικά οι έξι από τις οκτώ αναμετρήσεις της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, αφού η Λίγκα αποφάσισε να… σεβαστεί την επιθυμία του βασικού χρηματοδότη της, της ψηφιακής τηλεόρασης της NOVA και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει.

Αλλωστε η NOVA είχε κάνει τον σχεδιασμό της εδώ και πολλές μέρες και επιπλέον είχε τρέξει και μία μεγάλη διαφημιστική καμπάνια για την έναρξη του πρωταθλήματος και δικαίως πίεζε για την έναρξή του, έστω με τις έξι από τις οκτώ αγωνιστικές. Τελικά, δικαιώνεται αφού η Λίγκα θα αποφασίσει την έναρξη του πρωταθλήματος με τις έξι από τις οκτώ αναμετρήσεις. Φυσικά οι αγώνες του Ολυμπιακού με την Καβάλα και της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακού Βόλου δεν θα διεξαχθούν μετά την αποβολή των δύο επαρχιακών ομάδων από τις επαγγελματικές κατηγορίες και τα δύο αυτά ματς θα γίνουν σε μία εμβόλιμη ημερομηνία (πιθανότατα Τετάρτη) κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου όταν θα έχει ξεκαθαριστεί ποιες θα είναι οι δύο ομάδες που θα τις αντικαταστήσουν στη Σούπερ Λίγκα.

Συνεπώς μπάλα είναι και γυρίζει και για το ελληνικό πρωτάθλημα από αυτό το Σαββατοκύριακο με τις αναμετρήσεις ΟΦΗ – Ατρόμητος, Παναιτωλικός – Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννενα – Αρης, Κέρκυρα – Παναθηναϊκός, Πανιώνιος – Αστέρας Τρίπολης, και ΠΑΟΚ – Skoda Ξάνθη.

Όλα αυτά βέβαια με μία προυπόθεση. Να μην υπάρξουν την ερχόμενη Παρασκευή νέα ζητήματα με βάση τα ασφαλιστικά μέτρα που έχουν καταθέσει Λάρισα, Σέρρες και Ηρακλής.

Aναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λίγκας:

Σε συνέχεια των πρόσφατων εξελίξεων στο χώρο του ποδοσφαίρου και των εξαγγελιών εκπροσώπων της Κυβέρνησης περί αρμοδιότητας της Super League αναφορικά με την έναρξη του Πρωταθλήματος 2011 – 12, η Super League ενημερώνει για την πρόθεσή της όπως το νέο Πρωτάθλημα ξεκινήσει κανονικά, όπως έχει προγραμματιστεί εδώ και αρκετούς μήνες.

Ειδικότερα, στόχος είναι η τήρηση των όσων έχουν κατά καιρούς αποφασιστεί σχετικά με το αγωνιστικό και το τηλεοπτικό πρόγραμμα και η διασφάλιση του αρχικού σχεδιασμού. Ειδικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με την υφιστάμενη Σύμβαση Κεντρικής Διαχείρισης Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων επιβάλλεται στη Super League ποινική ρήτρα 4 εκατομμυρίων € σε περίπτωση όπου δεν διεξαχθούν αγώνες Πρωταθλήματος κατά το μήνα Αύγουστο.

Για το λόγο αυτό, η Super League απέστειλε σήμερα επιστολή προς την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού με αίτημα την άμεση εξέταση των φακέλων των ΠΑΕ της Super League που παραμένουν σε εκκρεμότητα καθώς και των ΠΑΕ Δόξα Δράμας και ΠΑΕ Λεβαδειακός, με σκοπό τη συμπλήρωση του πίνακα Μελών του Συνεταιρισμού.

Αναφορικά με το θέμα των προσφυγών σε δικαιοδοτικά όργανα της αθλητικής και τακτικής δικαιοσύνης, πάγια θέση της Super League είναι ο απόλυτος σεβασμός προς τις αποφάσεις των πρώτων, αλλά καταδικάζει απερίφραστα προσφυγές σε τακτικά πολιτικά δικαστήρια, οι οποίες αντιβαίνουν βασικές διατάξεις του αθλητικού δικαίου.

Πηγή: sday.gr