Ένας ναύαρχος τριών αστέρων και δύο συνταγματάρχες συνελήφθησαν στην Τουρκία στο πλαίσιο της έρευνας για την πιθανολογούμενη συμμετοχή τους σε ένα σχέδιο πραξικοπήματος για την ανατροπή της ισλαμικής συντηρητικής κυβέρνησης, μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Ανατολή.

Ο ναύαρχος τριών αστέρων, Ντενίζ Κόρα, συνελήφθη σήμερα για τις πιθανολογούμενες σχέσεις του με μια ομάδα που σχεδίαζε να δολοφονήσει τους διοικητές του πολεμικού ναυτικού, διευκρινίζει η ίδια πηγή.

Οι εισαγγελείς έχουν κατηγορήσει τον Κόρα ότι είναι μέλος του δικτύου Εργκενεκόν, το οποίο σχεδίαζε να ανατρέψει την κυβέρνηση με πράξεις αποσταθεροποίησης στους κόλπους της κοινωνίας, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.

Ο Κόρα κατηγορείται ότι στρατολόγησε νέους αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού για να γίνουν μέλη του δικτύου. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, δύο από αυτούς κατηγορούνται ότι σχεδίαζαν να δολοφονήσουν τους διοικητές του ναυτικού.

Επιπλέον, δύο συνταγματάρχες συνελήφθησαν στην Κωνσταντινούπολη, κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε μια άλλη επιχείρηση το 2003 για την ανατροπή της κυβέρνησης.

Περίπου το ένα δέκατο των στρατηγών του στρατού έχει ήδη φυλακιστεί για πιθανολογούμενη συμμετοχή στην συνωμοσία με την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Βαριοπούλα» με στόχο την πραγματοποίηση επιθέσεων για τη δημιουργία χάους ώστε να δικαιολογηθεί ένα πραξικόπημα.

Πηγή: skai.gr