Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Αστροβίτσα Μεσολογγίου. Επί τόπου βρίσκονται 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα και ρίψεις νερού πραγματοποιούν από αέρος 6 αεροσκάφη.

Δεν απειλούνται κατοικίες. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι εντάσεως 5 μποφόρ.Μαίνεται και η πυρκαγιά στην Σκουτεσιάδα Αγρινίου σε δασική έκταση.

Δεν απειλεί κατοικίες. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Σπαρτιά στην Κεφαλλονιά.

Πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση στην Αργολίδα. Επιχειρούν 20 πυροσβέστες, 8 οχήματα και 1 αεροσκάφος.

Μέτωπα φωτιάς ξέσπασαν επίσης σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ελιά, στη Μύκονο, σε δασική έκταση στη περιοχή Βαθύ του Δήμου Αν. Μάνης στη Λακωνία, σε δασική έκταση στη Γαβρολίμνη Ναυπάκτου, στην περιοχή Βαρδαλή στο Δομοκό και στη περιοχή Κυψέλη στην Πάργα.

Κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Νότιου Αιγαίου και στην Πελοπόννησο, στη Λακωνία.

Τη ζωή του έχασε κατά τη διάρκεια κατάσβεσης δασικής πυρκαγιάς , στο Βαθύ Ανατολικής Μάνης, ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Γυθείου, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Καστρής, 49 ετών.

Τον άτυχο άνδρα βρήκαν συνάδελφοί του απανθρακωμένο.

Για τις συνθήκες και τα αίτια που προκάλεσαν το θάνατο του Αξιωματικού θα διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Πηγή: skai.gr