Συνελήφθησαν το πρωί του Σαββάτου στο λιμάνι Ακαντιάς Ρόδου, από κλιμάκιο Γραφείου Ασφαλείας και Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής τέσσερις αλλοδαποί (3 άνδρες και 1 γυναίκα), ηλικίας 31,27,24 και 21 αντίστοιχα με την κατηγορία της απάτης.

Ειδικότερα, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ. όχημα, κατά τον κατάπλου επιβατηγού-οχηματαγωγού από την Κω, όπου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα στο χώρο αποσκευών:

ένα μηχάνημα κατασκευής πλαστών πιστωτικών καρτών, 36 πλαστές πιστωτικές κάρτες, ένα πλαστό δελτίο ελληνικής ταυτότητας, έναν φορητό υπολογιστή, τρία ρολόγια χειρός, μία κασετίνα με κοσμήματα, έναν χρυσό αναπτήρα, ένα ζευγάρι γυαλιών ηλίου, μία επάργυρη σκακιέρα και το χρηματικό ποσό 2.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, τα ανωτέρω είναι προϊόντα απάτης από χρήση πιστωτικών καρτών σε καταστήματα στη Κω.

Τα ανωτέρω προϊόντα απάτης, το χρηματικό ποσό και το Ι.Χ. όχημα κατασχέθηκαν από την Λιμενική Αρχή Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία.

Πηγή: now24.gr