Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του σε ανακριτή ο 35χρονος που συνελήφθη κατηγορούμενος ότι κατείχε και διακινούσε 30 χιλιάδες αρχεία με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Κατά την απολογία του ενώπιον των ανακριτικών αρχών της Θεσσαλονίκης ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται.

Φέρεται δε να ισχυρίστηκε ότι τα εν λόγω αρχεία «παρεισέφρησαν» στους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του την ώρα που «κατέβαζε» μουσική από το Διαδίκτυο.

Εισαγγελέας και ανακριτής αποφάσισαν να τον αφήσουν ελεύθερο υπό τους όρους της αυτοπρόσωπης εμφάνισής του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής διαμονής του, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της καταβολής εγγυοδοσίας ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, οι δικαστικές αρχές οδηγήθηκαν στην παραπάνω απόφαση λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος στην επιβολή του μέτρου της προσωρινής κράτησης.

Να σημειωθεί ότι ο 35χρονος αντιμετωπίζει τις πράξεις της προμήθειας, κατοχής και διάδοσης υλικού παιδικής πορνογραφίας κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια, της απείθειας και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Μάλιστα, στην περίπτωσή του, οι εισαγγελικές αρχές ενεργοποίησαν ειδική διάταξη του νόμου που προβλέπει τη δημοσιοποίηση του ονόματος για εγκλήματα σε βάρος ανηλίκων.

Πηγή: skai.gr