Άγρια δολοφονία με θύμα τη σύζυγο του διοικητή των ΤΑΕ (Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων) Μεσαράς και σοβαρά τραυματισμένο τον ίδιο και μια ακόμη γυναίκα έγινε αργά το βράδυ της Τρίτης στο Ηράκλειο για ασήμαντη αφορμή.

Δράστης είναι ένας 43χρονος ο οποίος και συνελήφθη.Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο κέντρο του Ηρακλείου. Ο διοικητής του ΤΑΕ Μεσαράς, Τηλέμαχος Πανταγάκης, 53 ετών,

και η σύζυγός του πήγαν στην πολυκατοικία της οδού Χρυσοστόμου μετά από παράκληση μιας 35χρονης που νοίκιαζε εκεί διαμέρισμα ιδιοκτησίας τους, προκειμένου να κάνουν σύσταση σε άλλο ένοικο διαμερίσματος ώστε να σταματήσει να την παρενοχλεί.

Μόλις χτύπησαν την πόρτα του και πριν προλάβουν να του αναφέρουν τον λόγο της εκεί παρουσία τους, ο 43χρονος σε κατάσταση αμόκ άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και τους επιτέθηκε χτυπώντας με αυτό την 48χρονη γυναίκα στην καρδιά με αποτέλεσμα να τη σκοτώσει.

Ο σύζυγός της, στην προσπάθεια να τον αφοπλίσει πάλεψε μαζί του, αλλά ο δράστης τον μαχαίρωσε στην κοιλιά και τα χέρια. Ακολούθως ο δράστης χτύπησε και την κοπέλα που είχε ζητήσει την βοήθεια του ζευγαριού, στα χέρια και το στήθος.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου και υποβλήθηκαν σε χειρουργικές επεμβάσεις. Βαρύτερα τραυματισμένος είναι ο διοικητής του ΤΑΕ, η κατάσταση του οποίου χαρακτηρίζεται από τους γιατρούς σοβαρή αλλά ελεγχόμενη και φέρει τραύματα στην κοιλιακή χώρα το συκώτι, και τα άνω άκρα.

Ο 43χρονος λίγο μετά το μακελειό συνελήφθη από αστυνομικούς χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση.

Πηγή: skai.gr