“Προσπαθήσαμε να το κατασκευάσουμε ακριβώς όπως είναι στη φύση” Στην παρουσίαση του ρομπότ ο Μάρκους Φίσερ, εξήγησε στο κοινό την μοναδική εφεύρεση του ρομπότ – πουλί.

Μίας μηχανής που δεν στηρίζεται σε κάποιο ελικοειδές σύστημα ανύψωσης παρά μόνο στο τίναγμα φτερών. Όπως ακριβώς κάνουν και τα πουλιά στην φύση.
“Παρατηρήσαμε τα πουλιά και προσπαθήσαμε να κατασκευάσουμε ένα ισχυρό και ελαφρύ μοντέλο το οποίο θα μιμείται την κίνηση που κάνουν τα πουλιά για να πετάξουν”, είπε ο Μάρκους Φίσερ

Στόχος ήταν να κατασκευαστεί ένα ρομπότ εξαιρετικά ελαφρύ με ισχυρά μηχανικά μέρη και μεγάλη αεροδυναμική ώστε να είναι εφικτή η πτήση.

Το πουλί που χρησιμοποιήθηκε ως μοντέλο είναι ο κοινός θαλασσινός γλάρος. Έτσι συγκρότησαν μία ομάδα από ειδικούς στην αερδυναμική και κατασκεύασαν το πρώτο μοντέλο το οποίο μιμείται το πέταγμα των πουλιών.

Το μοντέλο είναι για πτήσεις εσωτερικού χώρου και όχι για εξωτερικού. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να απολαύσετε το μοντέλο σε δράση μέσα στο μεγάλο αμφιθέατρο.

Το μοντέλο αυτό θα δώσει την ευκαιρία στους ερευνητές να εξετάσουν φαινόμενα αεροδυναμικής και να καταλάβουν περισσότερα στον χώρο των πτήσεων.

Την παρουσίαση για το επίτευγμα αυτό ανέλαβε ο οργανισμός μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα TED ο οποίος πρωοθεί και γνωστοποιεί ιδέες και τεχνολογίες καινοτόμες συνδυασμένες από τους χώρους του Σχεδίου της Διασκέδασης και της Τεχνολογίας.