Την αναστολή των κινητοποιήσεων θα εισηγηθεί το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ταξί, όπως αποφάσισαν μετά τη συνάντηση με τους 10 από τους 13 περιφερειάρχες της χώρας.

Στην επαρχία και ειδικά στις τουριστικές περιοχές, εμφανίστηκαν οι πρώτες ρωγμές στο απεργιακό μέτωπο. Έτσι, μετά τη Ρόδο και την Κω, αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν και οι ιδιοκτήτες αγοραίων ταξί Λέσβου.

Η λήξη της απεργίας από την πλευρά των αγοραίων έχει πυροδοτήσει αντιπαράθεση καθώς οι ιδιοκτήτες ταξί Μυτιλήνης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις. Ενδεικτική είναι η δήλωση του προέδρου του συνδέσμου ταξί Μυτιλήνης Παναγιώτη Σπανού.

«Σε μια μάχη υπάρχουν πολεμιστές, υπάρχουν και λιποτάκτες», παρατήρησε χαρακτηριστικά.

Στη Θεσσαλονίκη οι αυτοκινητιστές διοργανώνουν απόψε συναυλία στο πλακόστρωτο της παραλίας της Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου την ώρα που οι συνάδελφοί τους σε Χαλκιδική, Έβρο, Δυτική Μακεδονία, Σέρρες, Λάρισα και Τρίκαλα τηρούν στάση αναμονής. Στο Βόλο, οι ιδιοκτήτες ταξί κατευθύνθηκαν στο αεροδρόμιο Αλμυρού, όπου και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στο κόσμο.

«Η ΝΔ έχει καλέσει τους ιδιοκτήτες ταξί να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις», δήλωσε στο ΣΚΑΪ ο βουλευτής του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης και επέρριψε ευθύνες για το αδιέξοδο στον υπουργό, Γιάννη Ραγκούση, για τον οποίο – όπως είπε – «δεν ξέρει τι θέλει».

Πηγή: skai.gr