Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη διάσωση της Ελλάδας θα πετύχει ακόμα κι αν αυτό πάρει καιρό, εκτιμά η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία κάλεσε τους ευρωπαίους ηγέτες να μιλούν με μια φωνή. “Οι ευρωπαϊκές χώρεςτηρούν τις δεσμεύσεις τους, όμως αυτό παίρνει τον καιρό που χρειάζεται στη δημοκρατία, κάτι που δεν αρέσει πάντα στις αγορές”,

παραδέχεται η Λαγκάρντ σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Financial Times και καλεί τους Ευρωπαίους “να ακολουθήσουν πιστά το σενάριο”, για το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, το οποίο υιοθετήθηκε μετά από διαφωνίες μεταξύ εταίρων και ευρωπαϊκών θεσμών.

 

Ικανοποιημένος και ο Γάλλος υπ. Οικονομικών

Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε χθες όσον αφορά το όριο του χρέους στις ΗΠΑ, η οποία βαδίζει “στη σωστή κατεύθυνση”, όπως και το νέο σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας, εξέφρασε σήμερα στο ραδιοσταθμό France Inter ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν.

“Ο,τι επιτεύχθηκε πριν από δεκαπέντε ημέρες, τρεις εβδομάδες, η συμφωνία της ζώνης ευρώ για το ζήτημα της Ελλάδας και η συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους των ΗΠΑ, βαδίζουν στη σωστή κατεύθυνση”, τόνισε ο Μπαρουέν.”Οι συμφωνίες αυτές βαδίζουν προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης μιας παγκόσμιας ανάπτυξης”, πρόσθεσε.

“Η απουσία συμφωνίας θα είχε σοβαρές επιπτώσεις σε μια παγκόσμια οικονομία, η οποία βρίσκεται στην ανάρρωση”, τόνισε.

Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και το Κογκρέσο κατέληξαν την τελευταία στιγμή σε συμφωνία ώστε να αυξηθεί το όριο του χρέους, αποτρέποντας έτσι μια στάση πληρωμών, η οποία θα είχε ολέθριες συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία.

Πηγή: newstoday.gr