Παράπονα για τις αναρτήσεις Καταγγελία – κόλαφος (αν ισχύει) για το Δημοτικό Κυνοκομείο της Βέροιας και Δεν κάνουν τουαλέτες στο “Βήμα” γιατί ενοχλείται η κυρία αντιδήμαρχος; έκανε η αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Βέροιας κα Βέτα Αρχοντάκη στην Εισαγγελέα Βέροιας και κληθήκαμε στο γραφείο της, στην Εισαγγελία, για να διευθετηθεί το θέμα. 
Αφορμή ήταν το τελευταίο μας δημοσίευμα, όπου αναφέραμε ότι πήραμε μία ψευδεπίγραφη επιστολή για το κυνοκομείο Βέροιας, την οποία ωστόσο δεν δημοσιεύσαμε.

 Όταν η κα Εισαγγελέας δεν εντόπισε στο κείμενό μας για το κυνοκομείο κάτι μεμπτό, τα παράπονα της κας Αρχοντάκη εκφράστηκαν και για την άλλη ανάρτησή μας, σχετικά με την άποψή της για τις τουαλέτες στο “Βήμα”. Ούτε εκεί η κα Εισαγγελέας εντόπισε κάτι ποινικά κολάσιμο, παρά μόνο επισήμανε ένα σχόλιο που εμπεριείχε έναν χαρακτηρισμό μη αποδεκτό. 
Ο δικηγόρος κ. Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος συνόδευε την κα Αρχοντάκη, ζήτησε να υπάρξει αποκατάσταση για τις δύο αναρτήσεις, αναφέροντας πως “δεν είναι δικομανείς και δεν θέλουν να προχωρήσουν περαιτέρω νομικά”. Ωστόσο, επειδή θεωρούμε πως δεν τίθεται λόγος αποκατάστασης κάποιας ανακρίβειας, καθώς στη μία περίπτωση επρόκειτο για αναφορά σε επιστολή και όχι την δημοσίευσή της και στην άλλη για σχόλιο που ασκεί κριτική σε μία άποψη, δηλώσαμε πως δεν προτιθέμεθα να κάνουμε κάτι τέτοιο.
Η κα Αρχοντάκη αναφέρθηκε στη δουλειά που κάνει στο Δήμο και τα πολλά ανοιχτά μέτωπο που έχει με τα καθήκοντά της, ενώ σημείωσε ότι της γίνεται πόλεμος από την μέρα που ανέλαβε καθήκοντα. 
Επιπλέον, μας ζητήθηκε από την κα Εισαγγελέα να αναφέρουμε αν γνωρίζουμε τον αποστολέα της ψευδεπίγραφης επιστολής και απαντήσαμε, όπως άλλωστε αναφέραμε στην ανάρτησή μας, ότι δεν τον γνωρίζουμε. 
Εκφράσαμε όμως την άποψή μας (πάλι με διάθεση να βοηθήσουμε την κα Αρχοντάκη να βρει τους πραγματικούς “ενόχους”) ότι το κείμενο προήλθε από άτομο που έχει άμεση ή έμμεση σχέση με τα κοινά. Άποψη καθαρά προσωπική, χωρίς καμία απόδειξη, που βασίζεται μόνο σε ενδείξεις… 
Δηλώσαμε δε την πρόθεσή μας, να συνεργαστούμε με το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αν διαταζόταν άρση του απορρήτου για τον εντοπισμό του αποστολέα.
Τελικά από την πλευρά μας, ως ένδειξη καλής πρόθεσης, δεσμευτήκαμε στην κα Εισαγγελέα να αφαιρέσουμε το ανώνυμο σχόλιο με τον μη κοινά αποδεκτό χαρακτηρισμό, ενώ επισημάναμε προς την κα Αρχοντάκη και τον γιό της, δικηγόρο κ. Γιώργο Γεωργίου, πως το In Veria news είναι πάντα ανοιχτό και μετά χαράς θα δημοσιεύαμε οποιαδήποτε απαντητική ή άλλη επιστολή τους, χωρίς να χρειάζεται η παρέμβαση Εισαγγελέα.
Αυτά έγιναν και ειπώθηκαν, μεταξύ άλλων, σήμερα Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011, στις 11 το πρωί, στο γραφείο της κας Εισαγγελέως και τα κοινοποιούμε προς ενημέρωση των αναγνωστών μας. 
Αν υπάρχει κάτι που μας διέφυγε ή υπάρχει διαφωνία στα όσα αναφέρονται, μετά χαράς να υπάρξει συμπληρωματική ανάρτηση.
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα