Τέσσερις ημέρες, από τις 14 μέχρι τις 17 Ιουλίου, οι όχθες του ποταμού Αλιάκμονα της Βέροιας θα γεμίσουν από τις μουσικές σκηνές του River Festival Aliakmonas που διοργανώνεται στον ίδιο χώρο για τέταρτη χρονιά από το Τοπικό Συμβούλιο Νέων Δήμου Βέροιας.
Για το πρόγραμμα και τον σχεδιασμό του Φεστιβάλ έδωσαν χθες συνέντευξη Τύπου εκ μέρους των διοργανωτών ο Κων/νος Καπανίδης και ο Βαγγέλης Βασιλειάδης, αντίστοιχα.

«Το 2008 ξεκινήσαμε πειραματικά το Aliakmonas Festival, είδαμε ότι ο κόσμος το αγκάλιασε και έτσι συνεχίσαμε για τρία χρόνια, υποσχόμενοι ότι θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε αυτή η μουσική γιορτή της πόλης να μείνει ζωντανή» τόνισε ο Κ. Καπανίδης εκφράζοντας παράλληλα και το αίσθημα επιφύλαξης που είχαν μέχρι την άνοιξη για την φετινή διοργάνωση, λόγω της οικονομικής κρίσης και της δύσκολης χρονιάς για τον Δήμο που στήριξε μέχρι πέρυσι το Φεστιβάλ και οικονομικά. Φέτος τα έξοδα θα καλύψει εξ ολοκλήρου η Εταιρία «Music Box», όπως ενημέρωσε ο κ Καπανίδης, στην οποία θα παραχωρηθεί ως αντάλλαγμα δωρεάν ο χώρος (το θέμα θα μπει προς έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας).

Στο σημείο αυτό τέθηκαν διευκρινιστικές ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου, για τον «εμπορικό χαρακτήρα» του Φεστιβάλ, μέσω του Τοπικού Συμβουλίου Νέων. Ο κ. Βασιλείας της Music Box επικαλέσθηκε το «ρίσκο» της εταιρίας αφού «δεν μπορεί να είναι εξασφαλισμένος ούτε ο αριθμός των εισιτηρίων και του κόσμου που θα κατέβει στις συναυλίες, ούτε οι καιρικές συνθήκες”, όπως είπε.

Στο φετινό Φεστιβάλ συμμετέχουν:
Πέμπτη 14 Ιουλίου: Τοπικά Συγκροτήματα
Παρασκευή 15 Ιουλίου: Πάνος Μουζουράκης – Ελεωνόρα Ζουγανέλη
Σάββατο 16 Ιουλίου: Monsieur Minimal –
Παύλος Παυλίδης – Locomodo
Κυριακή 17 Ιουλίου: Αντώνης Ρέμος
Οι τιμές των εισιτηρίων όπως γνωστοποιήθηκαν και στη συνέντευξη Τύπου είναι: 
12 ευρώ για την πρώτη ημέρα με τα τοπικά συγκροτήματα, 17 ευρώ για την 2η και 3η ημέρα και 20 ευρώ για την 4η ημέρα με τον Αντώνη Ρέμο. Υπάρχει η δυνατότητα και ενιαίου εισιτηρίου (και για τις 4 ημέρες) στην τιμή των 45 ευρώ. Για τα παιδιά 6-12 ετών, 10 ευρώ και για τα παιδιά έως 6 ετών η είσοδος θα είναι δωρεάν. Στις τιμές αυτές συμπεριλαμβάνεται και η συμμετοχή σε μουσικές παράλληλες εκδηλώσεις με DJ και σε εξτρίμ σπορ.

Πηγή: Εφημ. “Λαός” (συντάκτρια Σοφία Γκαγκούση)

Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα