Έντονα είναι τα σενάρια για υφυπουργοποίηση του βουλευτή Ημαθίας Άγγελου Τόλκα, που κάνουν λόγο για «σίγουρο διορισμό» του ημαθιώτη βουλευτή στην θέση του υφυπουργού Επικρατείας.
Με αφορμή τις παραπάνω φήμες, ανατρέξαμε στις κυβερνήσεις της Ελλάδας από την μεταπολίτευση μέχρι σήμερα και η – γνωστή στους περισσότερους – διαπίστωση είναι πως από το 1981 και μετά, λίγο έως πολύ, όλο και κάποιος ημαθιώτης βουλευτής συμμετείχε στις Κυβερνήσεις…

Πιο συγκεκριμένα:

  • Ο Μόσχος Γικόνογλου, διετέλεσε υφυπουργός Γεωργίας στην πρώτη κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου (1982-1984) 
  • Ο καθηγητής Γιώργος Παπαστάμκος, που διετέλεσε υφυπουργός στις νευραλγικές θέσεις των υπουργείων Εθνικής Οικονομίας και Εξωτερικών, επί κυβερνήσεως Κωνσταντίνου Μητσοτάκη (1991-1993) 
  • Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος σχεδόν αδιαλείπτως, από την κυβέρνηση του Ανδρέα Παπανδρέου το 1993 μέχρι και τις κυβερνήσεις του Κώστα Σιμήτη (1996 – 2004) και επί της σημερινής κυβερνήσεως του Γιώργου Παπανδρέου, κατείχε και κατέχει θέσεις υφυπουργού ή υπουργού (υφυπουργός Εμπορίου, υφυπουργός Ανάπτυξης, υπουργός Δημόσιας Τάξης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας). Να σημειωθεί βέβαια ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ήταν υπουργός που εκλεγόταν στην Ημαθία ήταν μέχρι και το 2004, καθώς αργότερα άρχισε να εκλέγεται στην Β΄ Αθήνας. 

ΔΙΟΡΘΩΣΗ:

Μας διέφυγε (ζητούμε συγγνώμη και ευχαριστούμε τον συνάδελφο Παντελή Ζωγράφου για την επισήμανση) ακόμη ένας πολιτικός που εκλεγόταν στην Ημαθία και διετέλεσε υφυπουργός.
Πρόκειται για τον σημερινό Δήμαρχο Κασσάνδρας Βασίλη Παπαγιάννη, ο οποίος διετέλεσε υφυπουργός Δημοσίων Έργων (1982-1985) και υφυπουργός Εσωτερικών (1987).

    Μένει τώρα αν επιβεβαιωθούν οι φήμες για τον… πέμπτο.

    Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα