Εξελίξεις σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα στο θέμα της συγχώνευσης των δημοτικών σχολείων Ριζωμάτων, Σφηκιάς και Δασκίου, που ως γνωστόν με ΦΕΚ αποφασίστηκε η συγχώνευσή τους σε ένα 4θεσιο σχολείο, στα Ριζώματα.
 Κατόπιν σχετικής παρέμβασης και έγγραφου αιτήματος για την λειτουργία του σχολείου ως 6θεσιου και όχι ως 4θεσιου από τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Διονύση Διαμαντόπουλου προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρτσιώτη, αποφασίστηκε να λειτουργήσει ως 6θεσιο, παρά την σχετική υπουργική απόφαση.

Έχουν γίνει ήδη επαφές της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας με τον Δήμο Βέροιας, που είναι αρμόδιος πλέον για τη σχολική στέγη και από την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνουν παρεμβάσεις στο κτίριο, ώστε να δημιουργηθούν ακόμη δύο αίθουσες.
Όπως μας ανέφερε ο κ. Διαμαντόπουλος, στο σχολικό συγκρότημα θα στεγάζονται μεν Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο, ωστόσο το Δημοτικό θα είναι σε διαφορετικό όροφο από το Γυμνάσιο και Λύκειο, ο προαυλισμός των μαθητών θα γίνεται σε ξεχωριστό χώρο, ενώ ξεχωριστές θα είναι οι τουαλέτες και άλλοι κοινόχρηστοι χώροι.
Όπως φαίνεται, υπήρξε κατανόηση στις εύλογες, εν πολλοίς, ενστάσεις των γονέων και μαθητών για αυτή την συνένωση και καταβλήθηκαν όλες οι δυνατές ενέργειες για να γίνει όσο το δυνατόν πιο «ανώδυνα». Πλέον, χρειάζεται και λίγη… καλή θέληση, για να λυθούν τα όποια ζητήματα προκύψουν στο μέλλον.
Πηγή: Εφημ. “Λαός”
Inveria.gr – Βέροια, Νάουσα, Αλεξάνδρεια, Ημαθία: Νέα, ειδήσεις, σχόλια, σατιρισμός, ανάδειξη θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία της Βέροιας και της Ημαθίας γενικότερα