Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ, μετά από πολύωρη συνεδρίασή της, η οποία κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης (28/7),

αποφάσισε τον υποβιβασμό του Ολυμπιακού Βόλου και της Καβάλας στην Football League, λόγω των όσων έχουν ακουστεί γύρω από το

σκάνδαλο με τα στημένα παιχνίδια. Πάντως, και οι δύο σύλλογοι έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν έφεση στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ.

Επίσης, αποφασίστηκε ο ισόβιος αποκλεισμός των Μάκη Ψωμιάδη και Αχιλλέα Μπέου από κάθε είδους ποδοσφαιρική δραστηριότητα, ενώ «τσουχτερά» πρόστιμα καλούνται να πληρώσουν τόσο οι δύο άντρες όσο και οι δύο ομάδες.

Έπειτα από μαραθώνια συνεδρίαση που ξεκίνησε το μεσημέρι της Τετάρτης και ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας αποφάσισε τον υποβιβασμό των ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα, “δια της καταλήψεως της τελευταίας θέσης στον βαθμολογικό πίνακα”! Αυτό προφανέστατα σημαίνει πως (όπως συνέβη με την υπόθεση του Ηρακλή και την παραμονή του Αστέρα Τρίπολης) η Λάρισα και ο Πανσερραϊκός ανεβαίνουν δύο θέσεις και διατηρούνται στην κατηγορία!

Στις δύο ΠΑΕ επιβλήθηκε και πρόστιμο 300.000 ευρώ έκαστη.

Στον Αχιλλέα Μπέο και τον Μάκη Ψωμιάδη επιβλήθηκαν οι ποινές: α) απαγόρευσης εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας σχετίζεται με το ποδόσφαιρο εφ’ όρου ζωής, β) απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους εφ’ όρου ζωής και γ) πρόστιμο 90.000 ευρώ.

Για την Καβάλα, εξάλλου, η πειθαρχική δίωξη για παραβάσεις του κανονισμού περί ντόπινγκ κηρύχθηκε άκυρη, ενώ ο προπονητής Γιάννης Παπακώστας απαλλάχθηκε όλων των κατηγοριών.

Αναφορικά με τη συμμετοχή του Ολυμπιακού Βόλου στο Europa League, αυτή δεν κινδυνεύει μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση. Αν η ποινή διατηρηθεί και σε δεύτερο βαθμό, τότε η UEFA αναμένεται να αποφασίσει τον αποκλεισμό των Βολιωτών από την Ευρώπη.

Όλες οι ποινές είναι εφέσιμες. Αν οι εφέσεις υποβληθούν την Πέμπτη ή την Παρασκευή, τότε μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ θα έχει συνεδριάσει και θα έχει κρίνει την υπόθεση τελεσίδικα.

Πηγή: sday.gr