Ένας αυτοσχέδιος τόπος προσκυνήματος έχει στηθεί στο Λονδίνο, έξω από διαμέρισμα της τραγουδίστριας Έιμι Ουάινχαουζ, που βρέθηκε νεκρή, ενώ τα αίτια του θανάτου της παραμένουν μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστα.Εκατοντάδες θαυμαστές της τραγουδίστριας με το σπάνιο φωνητικό χάρισμα αφήνουν λουλούδια, αναμμένα κεριά, αλλά και τσιγάρα και αλκοόλ έξω από το διαμέρισμα, ενώ μερικά από τα σημειώματα γράφουν: «Ήσουν πολύ ευάλωτη, όμορφη, πολύ μεγάλο ταλέντο γι αυτόν τον Κόσμο».

«Χάσαμε κυριολεκτικά την περιουσία μας», δήλωσαν οι γονείς της Ουάινχαουζ, ζητώντας παράλληλα σεβασμό της ιδιωτικής ζωής.

Η εταιρεία στην οποία η Ουάινχάουζ ηχογραφούσε, η Metropolis music, στην ανακοίνωσή της γράφει ότι «αγωνίζεται να αφομοιώσει πώς έχασε για πάντα την ακριβή φίλη, τη συνάδελφο, το πιο εκπληκτικό καλλιτεχνικό ταλέντο».

Ο ηθοποιός Ράσελ Μπράντ, που και ο ίδιος είναι εθισμένος στις ναρκωτικές ουσίες, έγραψε στο ιστολόγιό του: «Επί σκηνής έβλεπα με δέος την Εϊμι, αυτό το δέος που προκαλεί η ιδιοφυία… Μέσα απ

τη σπάνια λεπτεπίλεπτη φύση της αυτή η φωνή, η τόσο δική της, που πήγαζε απ την

κολυμβήθρα του μεγαλείου. Από την σαχλο-αρρώστεια αυτή, χάσαμε μία όμορφη, ταλαντούχα γυναίκα»… « Και μπροστά σε αυτό το πρόωρο “μεγάλο ταξίδι” δημιουργείται ένας πολύ

περίεργος συνειρμός: στα 27 έφυγαν απ τη ζωή οι εξής πέντε πολύ μεγάλοι της μουσικής καλλιτέχνες… : η Τζάνις Τζόπλιν, ο Τζίμι Χέντριξ, ο Τζιμ Μόρισον, ο Κερτ Κόμπεν, ο Μπράιαν Τζόουνς».

Πηγή: skai.gr