Για παθητική δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση, παράβαση καθήκοντος και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος συνελήφθη ο Διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων. Στην υπόθεση εμπλέκονται και ο Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων και ένας 43χρονος συνεργάτης του.

Η υπόθεση ήρθε στο φως ύστερα από πρωτοβουλία ενημέρωσης του Δημάρχου Αθηναίων προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας. Συγκεκριμένα, πριν από λίγες μέρες, 45χρονος Γενικός Διευθυντής ιδιωτικής Εταιρείας Παραγωγής Έτοιμων Τροφίμων, που προμήθευε από 4ετίας το Κέντρο Υποδοχής Αστέγων του Δήμου Αθηναίων με έτοιμα φαγητά για τη βραδινή σίτιση των αστέγων του δήμου, κατήγγειλε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ότι ο συλληφθείς Διευθυντής του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων ζήτησε από τον ίδιο το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης στο μέλλον σχετικά με διαγωνισμούς προμήθειας αλλά και για τις οφειλές του Δήμου έναντι της εταιρείας του. Όπως επίσης κατήγγειλε, προ ολίγων μηνών, είχε δώσει στον ίδιο, για τον ίδιο λόγο, το χρηματικό ποσό των 7.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της μαρτυρίας του, ο 45χρονος προμηθευτής, κατήγγειλε ότι ο Πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων, καθώς και ο 43χρονος συνεργάτης του, απαίτησαν, προ ημερών, από τον ίδιο ποσοστό 10% επί των προηγούμενων οφειλών (ύψους 406.000 ευρώ) του Δήμου Αθηναίων προς την εταιρεία του, προκειμένου να του αποδεσμεύσουν τα οφειλόμενα χρήματα. Ωστόσο, όπως ανέφερε ο καταγγέλλων, δεν ενέδωσε τότε στις εκβιαστικές απαιτήσεις και τις παραινετικές προτροπές τους.

Χθες το βράδυ, σε τηλεφωνικό ραντεβού που κλείσθηκε υπό τις οδηγίες αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ο 45χρονος προμηθευτής συναντήθηκε με τον Διευθυντή του Κέντρου Υποδοχής Αστέγων σε παράπλευρο σημείο της ΕΟ Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Κηφισιάς, όπου του παρέδωσε σε επιστολικό φάκελο το ποσό των 10.000 ευρώ. Αστυνομικοί που επιτηρούσαν διακριτικά το χώρο συνάντησης, επενέβησαν και τον συνέλαβαν

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε και για τους άλλους δύο κατηγορούμενους, θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Πηγή: newstoday.gr