Εντολή στις αστυνομικές αρχές να σχηματίζουν δικογραφίες για παρακώλυση συγκοινωνιών σε βάρος των ιδιοκτητών ταξί, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Η Εισαγγελία ζητεί παράλληλα από την Αστυνομία να προχωρά σε συλλήψεις με την αυτόφωρη διαδικασία.

Παράλληλα, οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης απευθύνουν έκκληση στους ιδιοκτήτες ταξί της πόλης να σταματήσουν τις ακραίες μορφές διαμαρτυρίας και να επιλέξουν άλλους τρόπους γιατί οι επιπτώσεις για τον τουρισμό και την εικόνα της πόλης είναι άμεσες.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, τα μπλόκα που στήθηκαν σε αεροδρόμιο και τα Τέμπη κατέστησαν μη προσεγγίσιμη τη Θεσσαλονίκη.

Την Πέμπτη, οι αυτοκινητιστές της πόλης απέκλεισαν τις τρεις εισόδους της Θεσσαλονίκης σε Λαχαναγορά, Δερβένι και γέφυρα Ταγαράδων, προκαλώντας άνευ προηγουμένου μποτιλιάρισμα για πάνω από δύο ώρες.

Στο μεταξύ, κατεπείγουσα επιστολή στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και στον αρχηγό της ελληνικής αστυνομίας, ζητώντας την παρέμβασή τους για τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί έστειλε ο σύνδεσμος ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο Αλ. Τσίπρας μετά από συνάντηση που είχε με το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ), χαρακτηρίζοντάς την «πολιτικά αλλά και ηθικά εκτεθειμένη».

Πηγή:  skai.gr