Σε παράξενα σεμινάρια «θανάτου» προχώρησαν 70 Κορεάτες για να εκτιμήσουν το αγαθό της ζωής, μένοντας για λίγες ώρες μέσα σε φέρετρο.

Τα σεμινάρια αυτά διεξάγονται στη Νότιο Κορέα, και οι ενδιαφερόμενοι ξαπλώνουν μέσα σε ένα φέρετρο για λίγη ώρα ενώ υπόσχονται στον εαυτό τους να αλλάξουν το νόημα της ζωής τους και να δώσουν μια ευκαιρία στον εαυτό τους ώστε να τον γνωρίσουν καλύτερα.

Σε δηλώσεις της στην εφημερίδα telegraph η Λι Μιουνγκ Χι από την Νότιο Κορέα χαρακτήρισε τη παραμονή της στο φέρετρο για λίγες ώρες μοναδική εμπειρία, και με το σεμινάριο «Δοκίμασε το θάνατο» συνειδητοποίησε το πόσο πολύ αγαπάει την οικογένεια της.

«Ο θάνατος θα έρθει σε εμένα κάποια στιγμή, δεν πρέπει να τον φοβόμαστε, γι’αυτό και αποφάσισα να συμμετάσχω στο σεμινάριο. Να προετοιμαστώ για το τέλος μου με ήρεμο τρόπο» δήλωσε η Λι Μιούνγκ.

Όπως δήλωσε η Κάνγκ Κούνγκ επικεφαλής των σεμιναρίων και καθηγήτρια Νοσηλευτικής στο Πανεπιστήμιο Σάχμυουκ της Νότιας Κορέας, η διαδικασία αυτή μπορεί να ωφελήσει κυρίως άτομα ηλικιών από 20 έως 40 ετών καθώς για την ηλικιακή αυτή ομάδα έχουν αυξηθεί δραματικά.