Σημαντικά ευρήματα έχει στα χέρια της η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων για πρόσωπα που βρίσκονται ακόμα στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου, σύμφωνα με την «SportDay».

Το ΣΔΟΕ έχει στα χέρια του σημαντικά στοιχεία από το άνοιγμα λογαριασμών προσώπων από το 2000. Μέσα σε αυτά είναι λογαριασμός προπονητή με μετοχές αξίας 45 εκατ. ευρώ, μπουκ που

δραστηριοποιείται στην αγορά της Ασίας και είναι ιδιοκτήτης 18 ακινήτων, πρόεδρος ΠΑΕ με περιουσία 5,5 εκατ. ευρώ χωρίς επαγγελματική δραστηριότητα, μάνατζερ με ομόλογα ύψους 19 εκατ. ευρώ, διαιτητής που είναι ιδιοκτήτης πολυτελέστατου ξενοδοχείου και ποδοσφαιρικός παράγοντας που επί έντεκα συναπτά έτη δηλώνει έσοδα μόνο από το στοίχημα.

Ο ένατος τακτικός ανακριτής, Γιώργος Κασίμης, σε συνεργασία με το ΣΔΟΕ και με επτά άλλες χώρες ακολουθεί τη ροή του μαύρου χρήματος για να στοιχειοθετηθούν κατηγορίες περί οικειοποίησης κερδών από παράνομες δραστηριότητες για τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα με τους στημένους αγώνες.

Στο μεταξύ, πιθανότατα σήμερα θα αρχίσει ο κύκλος των πειθαρχικών διώξεων από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα Ανδρέα Φάκο και τον αναπληρωτή Μανώλη Αντωνακάκη. Σε πρώτη φάση θα αφορούν κυρίως στα πρόσωπα που έχουν συλληφθεί. Όσο για το πότε θα απολογηθούν οι υπόλοιποι 68 εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο των στημένων παιχνιδιών, τα πάντα είναι ρευστά. Είναι πολύ πιθανό οι απολογίες αυτές να γίνουν το Σεπτέμβριο, καθώς ανακριτής που έχει αναλάβει την υπόθεση έχει άδεια στο δεύτερο μισό του Ιουλίου και τον Αύγουστο τα δικαστήρια είναι κλειστά.

Πηγή: sday.gr