Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ακριβώς στη μία μετά το μεσημέρι ο Γιώργος Παπανδρέου, με όλα τα ενδεχόμενα να είναι ανοικτά. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσπάθεια του πρωθυπουργού είναι η σύγκλιση ενός ακόμα συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Στη σύντομη στιχομυθία μεταξύ πρωθυπουργού και ΠτΔ, ο Γ. Παπανδρέου έκανε λόγο για ιστορικά κρίσιμη στιγμή και ανάγκη πανεθνικής προσπάθειας, επισημαίνοντας ότι είναι ευεργετικό να υπάρξει εθνική συνεννόηση. «Είμαι σε επαφή και επικοινωνώ με τους αρχηγούς των κομμάτων… καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του… Εμείς θα προχωρήσουμε με αίσθημα ευθύνης στις απαραίτητες αποφάσεις για να βγει η χώρα από την κρίση», είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπανδρέου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο Πέμπτη θα συγκληθεί το υπουργικό συμβούλιο όπου θα πρωθυπουργός θα ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των υπουργών. Την Παρασκευή θα συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών με σκοπό τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης.

Πληροφορίες που θέλουν μεταμεσονύχτια επικοινωνία απεσταλμένου του Γ. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΝΔ, διαψεύδονται κατηγορηματικά από τη Συγγρού.

Η Συγγρού πάντως βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής, περιμένοντας να δει τι θα βγάλει η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ενώ δηλώνει ότι είναι έτοιμη για όλα.