Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια συναντάται την Τετάρτη στη 1 το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου. Τη συνάντηση ζήτησε ο ίδιος ο πρωθυπουργός.

Οι λόγοι της συνάντησης Παπούλια – Παπανδρέου δεν έχουν διευκρινιστεί μέχρι στιγμής, ενδεχομένως όμως να σχετίζονται με το γεγονός ότι το κυβερνών κόμμα έμεινε την Τρίτη με 155 βουλευτές μετά την παραίτηση από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη, ο οποίος παραμένει ανεξάρτητος βουλευτής.

«Θα μιλήσουν για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται» δήλωναν με νόημα στον ΣΚΑΪ συνεργάτες του κ. Παπανδρέου.

Η κίνηση του πρωθυπουργού αναζωπυρώνει τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ίσως όμως να αποτελεί και νέα προσπάθεια σύγκλισης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, με στόχο να επιτευχθεί μία μίνιμουμ συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων.

Tην παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς, εκφράζοντας τη διαφωνία του με την ακολουθούμενη πολιτική, ενώ μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ, Αλέξανδρος Αθανασιάδης γνωστοποίησε την πρόθεσή του να μην ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, δηλώνοντας πως είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του.

Καρατζαφέρης: «Εκλογές τώρα»

Με αφορμή την παραίτηση Λιάνη, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφερης υπενθύμισε νωρίτερα τη δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου πως «αν μείνει με 152 βουλευτές θα παραιτηθεί». Ζήτησε μάλιστα εκλογές τώρα, γιατί όπως είπε «βλέπω τον Παπανδρέου να μην μπορεί να κυβερνήσει και τον Σαμαρά να μην θέλει να κυβερνήσει».