Πράκτορες του FBI κατέσχεσαν τρία racks με blade servers, από μια εγκατάσταση στο Maryland η οποία διευθύνεται από την DigitalOne, δήλωσε η ελβετική εταιρεία hosting. Η ιστοσελίδα της DigitalOne, καθώς και το blog της κτηματομεσιτικής Curbed και το blog του εστιατορίου Eater – δύο ιστότοποι που έχουν πληγεί από τη διακοπή, σύμφωνα με τους New York Times – ήταν εκτός λειτουργίας έως και χθες το απόγευμα.

Ένα άλλο site, το Pinboard bookmarking, επίσης επηρεάστηκε από την κατάσχεση των εξυπηρετητών, αλλά είχε μεταφέρει μερικές σελίδες σε έναν backup server. Η ιστοσελίδα αναφέρει σε ανακοίνωσή της:

«Μόλις λάβαμε τα νέα από την εταιρεία hosting η οποία δέχθηκε επιδρομή από το FBI που κατέσχεσε κάποια racks του εξοπλισμού. Δεν έχουμε ενημερωθεί σχετικά με το εάν οι server μας ήταν μεταξύ των κατασχεθέντων, ή αν είναι απλώς εκτός σύνδεσης. Εν τω μεταξύ, η ιστοσελίδα λειτουργεί σε έναν εφεδρικό server αλλά με μειωμένη λειτουργικότητα. Όλα τα bookmarks είναι άθικτα.

Σε ειδοποίηση προς τους πελάτες, ο υπάλληλος της DigitalOne Sergej Ostroumow είπε ότι το FBI ενδιαφέρεται για έναν συγκεκριμένο πελάτη.

“Το FBI ενδιαφερόταν μόνο για έναν από τους πελάτες και είναι απολύτως ακατανόητο, γιατί πήραν τους διακομιστές δεκάδων πελατών μας,» είπε ο Ostroumow. “Μετά την αντιεπαγγελματική πράξη του FBI δεν μπορούμε να επανεκκινήσουμε ούτε τους δικούς μας διακομιστές, γι ‘αυτό η ιστοσελίδα μας είναι εκτός λειτουργίας και η τεχνική υποστήριξη δεν λειτουργεί.”

Είναι άγνωστο τι αναζητούσαν οι πράκτορες, και το FBI δεν έχει ανταποκριθεί άμεσα στο αίτημα μας για διευκρινίσεις.