«Ο Γ. Παπακωσταντίνου σήκωσε ένα τεράστιο βάρος», τόνισε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Οικονομικών.

Ο νέος υπουργός Οικονομικών δήλωσε ότι αποδέχθηκε την τιμητική και προκλητική πρόταση του πρωθυπουργού. Όπως είπε, «το έκανα με περίσκεψη δεν το έκανα χωρίς δισταγμούς. Το κάνω γιατί αυτό θεωρώ πως είναι το καθήκον μου. Έρχομαι στον πραγματικό πόλεμο».

Είπε ακόμα, ότι μόνο με το λαό, μονο με την κοινωνία σε κλίμα συναίνεσης μπορούμε να βγάλουμε σε πέρας αυτή την ιστορική πρόκληση, υπογραμμίζοντας πως «η χώρα πρέπει να σωθεί και θα σωθεί».

Επανέλαβε πως η κυβέρνηση ζητά τη συναίνεση. «Ζητάμε την πολιτική συναίνεση όχι ως αυτοσκοπό αλλά για να ξαναβρούμε την κοινωνική συναίνεση», είπε ο κ. Βενιζέλος.

Είπε ακόμα, ότι είμαστε ανοιχτοί σε ιδέες και σε διάλογο για να πετύχουμε τη συστράτευση», τονίζοντας πως αυτό αφορά και τον κάθε πολίτη, τους συγκεντρωμένους στην πλατεία Συντάγματος.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου υπερασπίστηκε το έργο του στο υπουργείο, τονίζοντας πως αν και η χώρα βρέθηκε στο χείλος της χρεοκοπίας, κατάφερε να κρατήσει όρθια την οικονομία. Πάντως, παραδέχθηκε λάθη, παραλείψεις και καθυστερήσεις, αλλά δήλωσε περήφανος για το έργο που έγινε τους τελευταίους 20 μήνες.